Il Derby della Capitale – fakta og statistikker

Det har blitt spilt 15 derby og det har gått 5156 dager siden Lazio sist slo Roma i et derby med Roma som hjemmelag. 21 januar 1998, i Coppa Italia. Siden den gang har Roma vunnet 10 (hvorav de siste 5 er vunnet) og spilt 5 uavgjort. Aldri før i historien har verken Roma eller Lazio hatt et lignende overtak på hjemmebane i Il Derby della Capitale.

Roma hadde vunnet 5 strake derby da Klose avgjorde høstens oppgjør på overtid. Dersom Roma skulle vinne på søndag settes det ny derbyrekord: aldri før har et lag vunnet 6 strake hjemmeseire i Roma-derbyet. Rekorden holdes av dagens Roma, med sine 5 strake seire. Før dette hadde verken Roma eller Lazio vunnet mer enn 3 strake hjemmederby.

En annen rekord kan også bli slått i løpet av søndagen. Francesco Totti står på 8 mål i derbyet, og dersom han skulle score på søndag vil han tangere Dino Da Costa og Marco Delvecchio som nå deler rekorden over flest mål i derbyet noensinne. Skulle han score 2, vil Il Capitano trone alene på toppen.

Statistisk sett ligger nøkkelen til seier i de første 15 minuttene. I årets sesong er Roma laget som har scoret flest mål i løpet av de første 15 minuttene av sine kamper, 9, mens Lazio på motsatt side er ett av 2 lag som har sluppet inn flest mål i løpet av de første 15 (8, samme som Genoa).

Vi venter på Il Derby della Capitale.

(Kilde: laroma24.it og Football Data)