Roma og Lazio sammen mot rasisme

Simplicio og Sabatini representerte Roma. foto: asroma.it

Roma og Lazio har i dag gått sammen om et felles initiativ, «Roma og Lazio sammen mot rasisme og anti-semittisme». Tiltaket er sponset og støttet av kommunen og Romas jødiske senter. Roma stilte i dag med Fabio Simplicio og Walter Sabatini, mens Lazio var representert av Igli Tare og Christian Brocchi. De to lagene kommer til å gå på banen iført t-skjorter med klubbenes budskap, i håp om at dette kan inspirere supporterne til fin oppførsel også på tribunen.

Det er nemlig ingen tilfeldighet at tiltaket kommer 2 dager før Roma-derbyet. Høstens derby ble preget av anti-semittiske sanger fra Curva Nord, og da særlig sangen «gulrøde hebreer». I tillegg ble det holdt opp et banner med skriften «Klose Mit Uns», som spilte på nazistenes bruk av «Gott mit uns». Det jødiske senteret i Roma rykket den gang ut og fordømte oppførselen.

Problemstillingen kom nok en gang på dagsordenen da Antonio Candreva kom innpå for Lazio mot Fiorentina forrige helg. Candreva har blitt en svært upopulær spiller blant laziali fordi han etter eget utsagn er Romanista. Curva Nord begynte dermed å synge «gulrøde hebreer» nok en gang. Forhåpentligvis kan de to klubbenes felles initiativ bringe oppmerksomhet til problemet, slik at dette derbyet – i motsetning til høstens – ikke ødelegges av rasisme og anti-semittisme.