Derby della Capitale

Roma vs lazio, Rødgule vs lyseblå, Curva Sud vs Curva Nord, arbeiderne vs bøndene; Endelig er det klart for Il Derby della Capitale! En kamp der langt mer enn bare 3 poeng er på spill. Nå skal det kjempes om hvem som er best i Roma by!

Det er det 138 Derby della Capitale i seriesammenheng. Roma har 48 seiere, lazio 35 mens det har endt uavgjort 54 ganger. Roma har forøvrig et meget bra tak på lazio «hjemme». 5156 dager (januar 1998) siden er det sist de slo Roma borte eller 15 derbyer siden om du vil.

Roma er ute etter revansj fra høstens bitre 1-2 tap der Klose ble matchvinner på overtid. For øyeblikket ligger man på 6.plass, 7 poeng bak Udinese og lazio som innehar 3 og 4 plassen. Sist tapte man hele 1-4 borte mot Atalanta og de uendelige forsvarsproblemene ser ut til å fortsette. Dette må Luis Enrique ha gjort noe med denne uken om 7 poengs forsprang skal bli til 4.

lazio har gjort det bra i serien. Spillemessig ikke alltid like bra, men resultatene har kommet. De innehar for øyeblikket 4.plassen, men de har like mange poeng som Udinese på 3.plass. Likevel har ikke de heller hatt noen optimal oppladning til derbyet. Reja trakk seg for andre gang denne sesongen sist uke, men etter en uke med diskusjoner så bestemte han seg til slutt for å bli. Det hjelper heller ikke at skadeprobleme ikke ser ut til å ende.

Burdisso er fortsatt skadet, mens Cassetti, Gago og Osvaldo er suspenderte. Ellers har Pjanic og Totti ristet av seg småskadene og er klare for derby! Roma virker å starte med Marquinho på midten ved siden av De Rossi og Pjanic, men den plassen kjemper han med Simplicio og Greco om. På topp spådde mediene tidligere i uken at Bojan skulle starte, men har nå gått over til at Lamela får plassen ved siden av Totti og Borini.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-3): Stekelenburg; Rosi, Juan, Heinze, Taddei; De Rossi, Marquinho, Pjanic; Totti, Lamela, Borini.

lazio har slitt stort med skader nesten hele sesongen og det er ikke noe unntak før denne kampen. Brocchi, Cana, Lulic, Konko, Radu og Zauri er alle ute, mens Rocchi og Stankevicius er tvilsomme.  Det er ingen tvil om at lazio er svekket bakover. Ingen av de faste sidebackene spiller og her ligger nøkkelen for Romas del. Framover ser det bedre ut for lazio og Roma må passe spesielt godt på Mauri og Klose.

Sannsynlig lagoppstilling lazio (4-2-3-1): Marchetti; Scaloni, Dias, Biava, Garrido; Matuzalem, Ledesma; Gonzalez, Hernanes, Mauri; Klose.

Det alltid vanskelig å spå et derby, men jeg tror det kommer til å bli tett og jevnt. Roma kommer til å ha mye ball som prøver å bryte gjennom et lag lazio lag som ligger bakpå og satser på kontringer. Forhåpentligvis har Luis Enrique gjort noe med det defensive til denne kampen!

Kampen kan du se på Canal Plus Extra HD eller Canal 9, samt på webtjenesten CSPORTS. Sendestart er 14.55!

PS: Roma Club Norvegia er tilstedeværende på derbyet med nesten 50 mann! La oss håpe at de får noe å feire i morgen.

Forza Roma!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-cdhMwrukh4&feature=related[/youtube]