Med kniven på strupen mot Palermo

«Jeg er 95% sikker på at Palermo vil slå Roma, men er bekymret over valget av dommer Luca Banti. Han kan være en god dommer hvis han selv vil, men jeg vil holde øye med han fra første til siste minutt». Det var rosanero-president Maurizio Zamparinis ord før kveldens kamp mot Palermo, og om Luis Enriques mannskap skulle trenge motivasjon til å asfaltere Stadio Renzo Barbera med de svartrosa i kveld burde det holde så det synger. Det er tross alt Roma, og ikke Palermo som er på god vei til å sette ny Serie A-rekord for antall røde kort i løpet av en sesong. Dessverre er en direkte konsekvens av dette at det Roma-laget som forbereder seg til kamp i nord-Sicilia for øyeblikket neppe ville vært i stand til å asfaltere sitt eget Primavera-lag.

Skadelisten er lengre enn på lenge: Med Juan ute er det sentrale stopperparet vårt ferdig for sesongen, Pjanic mister de tre neste ukene med en lårskade, og fraværet av Taddei og Perrotta gjør midtbaneproblemene enda mer omfattende. I tillegg er Stekelenburg og Cassetti suspenderte grunnet forrige helgs røde kort, og Osvaldo er stadig suspendert for sitt lite gjennomtenkte spark mot Atalantas Cigarini. Dette innebærer ikke bare de vanlige rokkeringene i start-oppstillingene, men også at troppen innheolder navn som Piscitella, Ricci, Pigliacelli og Tallo.

Så, hva har vi å slenge utpå mot Palermo? Bogdan Lobont i mål bak en bakre firer som bare kan beskrives som urovekkende: Rosi, Kjær, Heinze og Jose Angel. Skadene på midtbanen er så omfattende at De Rossi og Gago må kombinere alt de har av krefter for å hindre at katastrofe-kampen mot Atalanta ikke gjentar seg, og med seg får de enten Simplicio eller Marquinho. Ting tyder på at vårt eneste virkelige håp ligger i angrepet, og det er da heller ikke noe lite håp. Francesco Totti var lenge usikker til denne kampen, men har ristet av seg ankelplagene og kommer til å lede laget nok en gang. Med seg får han sannsynligvis Lamela og Borini, med Bojan som reserve på benken.

Palermo har heldigvis sine egne problemer, først og fremst i form av tapet av Matias Silvestre, deres klart beste forsvarsspiller. Silvestre ble mot Milan erstattet av midtbanerivjernet Migliaccio, men dette medførte at midtbanen ble så svekket at Milan overkjørte den fullstendig. Palermo-trener Mutti står ovenfor samme dilemma i kveld, og det spørs om han vil risikere å ryke på nok et hjemmetap på samme måte, eller om han i det hele tatt har noe valg. Kveldens Palermo-lag vil etter all sannsynlighet se slik ut: Viviano; Pisano, Migliaccio, Mantovani, Balzaretti; Barreto, Donati, Bertolo; Ilicic; Miccoli, Budan.

Akkurat som med Roma er det bare angrepet som ser overbevisende ut her. Miccoli har en sesong av en annen verden, Ilicic er stadi en trussel mot ethvert forsvar og med de to bak seg trenger jo ikke Budan ferdigheter utover det vanlige for å putte mål, særlig mot et sterkt svekket romersk forsvar. Legger man til at Palermo ikke har holdt nullen mot Roma på hjemmbane siden 2005 ligger alt til rette for et målkalas av de helt store i kveld.

Så da gjenstår det bare å se om Roma makter å score mer enn de slipper inn, for at Roma slipper inn mål i kveld er så godt som sikkert.

Høres dette kjent ut?