Etterlengtet seier for Roma

Det var et meget amputert Roma som dro til Sicilia for å sikre seg noen sårt etterlengtede poeng etter derby-tapet forrige helg. Det var dog vanskelig å være fryktelig optimistisk på Roma vegne med tanke på alle spillerne Luis Enrique måtte klare seg uten. Juan måtte ut med skade i derbyet, mens Stekelenburg sonet karantene etter utvisningen i samme kamp. I tillegg var fremdeles både Cassetti og Osvaldo ute med suspensjon etter de omdiskuterte røde kortene i kampen mot Atalanta.  Taddei, Perrotta, Burdisso og Pjanic var også uaktuell, og dermed var det duket for følgende mannskap fra start for Roma:

 

Lobont: Angel, Kjær, Heinze, Rosi – De Rossi, Gago, Greco – Lamela, Totti, Borini

 

Palermo på sin side slet også med en del fravær, og måtte klare seg uten Migliaccio, Bacinovic og Silvestre, sistnevnte en meget viktig brikke i forsvaret til sicilianerne. Balzaretti var derimot tilbake etter suspensjon, og Palermo startet med følgende ellever:

 

Viviano – Pisano, Munoz, Mantovani, Balzaretti – Acquah, Donati, Barreto – Zahavi – Budan, Miccoli

 

Kampen kunne ikke startet bedre for Romas del. Det var bare gått minutter da Munoz misset med en klarering i forsvaret til Palermo, og Lamela plukket opp ballen. Den unge argentineren trådde ballen nydelig gjennom det relativt feilplasserte Palermo-forsvaret til en Borini som kaldt og rolig plasserte ballen i mål bak en sjanseløs Viviano. 1-0 til Roma, og det sto ikke 3 minutter på kampklokken engang. Palermos Zahavi prøvde seg med et skudd, og Budan var ikke langt unna å få en fot på ballen, men heldigvis for Roma klarte ikke Palermo å omsette sjansen i mål, og like etterpå var Borini nære på å doble ledelsen for Roma. Den alltid livlige Borini var våken på en cross fra Jose Angel, men klarte ikke å få ballen på mål. Romas andrekeeper Lobont fikk seg et skremmeskudd da et innlegg fra Balzaretti holdt på å gå inn i lengste kryss, men Lobont fikk bokset ballen unna.

Erik Lamela, som ble byttet ut bare 8 minutter inn i derbyet da Stekelenburg ble utvist, virket meget sulten i gårsdagens kamp, og var veldig nære å lage Romas andre mål for dagen da han løp forbi en Palermo-spiller, holdt unna Munoz og klinte til med venstrefoten. Dessverre for Lamela og Roma fikk Viviano bokset ballen unna til hjørnespark. Miccoli prøvde å kopiere Balzarettis innlegg/skudd fra venstrekanten, og nok en gang måtte Lobont få bokset ballen unna før den dalte ned i bakerste hjørne. Palermo hadde vært bemerkelsesverdig svake i første omgang, men i sluttminuttene yppet de seg litt foran Lobonts mål, og Mantovani sendte avgårde et meget friskt skudd som Lobont reddet mesterlig. Barreto fikk fyrt av et skudd etter hjørnesparket, men heldigvis for Roma gikk det rett på Lobont, og Roma kunne gå til pause med en fullt fortjent ettmåls-ledelse.

 

Palermo gjorde to bytter i pausen, og inn kom Abel Hernandez og Ilicic (for henholdsvis Budan og Zahavi). Som Roma-supporter føler man seg sjelden (les: aldri) sikker med en ettmålsledelse, og med Hernandez på topp for Palermo ville nok de rosakledde prøve å utfordre den relativt trege forsvarslinjen til Roma med større fart. Det var imidlertidig Roma som skulle få andreomgangens første store sjanse. Erik Lamela kjørte lekestue med et par Palermo-spillere, og etter litt slalom fyrte han av et skudd som traff på feil side av høyrestolpen til Viviano. Ilicic testet ut Lobont på motsatt side, men rumeneren holdt stadig nullen for bortelaget. Hernandez hadde et meget godt forsøk like etterpå, men skuddet gikk utenfor, før Balzaretti også misset en strålende sjanse til å utligne for hjemmelaget.

Fabio Borini viste nok en gang fram skuddfoten sin, men denne gang gikk skuddet til den unge italieneren på utsiden av nettmaskene. Like etterpå ropte Palermo-fansen etter rødt kort da Heinze dro ned Hernandez som bakerste mann. Dommeren valgte å vise Heinze gult kort, noe som alt i alt kan ha virket som en ålreit avgjørelse. Palermo begynte å presse voldsomt mot slutten, og Luis Enrique valgte å erstatte Lamela og Greco med henholdsvis Bojan og Marqinho. Miccoli skjøt rett på Lobont, og også Munoz testet ut Lobont. På motsatt side prøvde Totti seg med et skudd, mens Marquinho bare var desimeteren å doble ledelsen med et langskudd. Det var kaotiske øyeblikk i Romas boks i minuttene før slutt, og på overtid, men Roma klarte å stå imot og tok med det tre meget viktige poeng i kampen om plass i Europa League til neste sesong. Simplicio fikk spille de siste par minuttene for Gago.