Gruppeturen 2012 – Roma Club Norvegia

48 romanisti norvegesi satte forrige helg kursen mot den evige stad for å delta på hele eller deler av programmet Roma Club Norvegia hadde snekret sammen til årets gruppetur. I tillegg til nesten 50 nordmenn hadde omlag 90 svensker, 10 dansker og enda noen finner funnet det for godt å reise nedover, noe som innebar at nesten 200 skandinaver preget byen denne helgen. Selv om derbytapet etter hvert skulle legge en liten demper på stemningen håper vi de fleste sitter igjen med mange gode minner fra turen. Her kommer et lite sintesi.

Det hele begynte fredag ettermiddag. I siste liten (som alltid i Italia) hadde vi fått ordnet en omvisning på Stadio Olimpico hvor Roma spiller sine hjemmekamper. Omvisningen i var i regi av Italias olympiske komitè, CONI, som står for driften av anlegget. Rundt 20 romanisti norvegesi fikk være med inn i blant annet Romas garderobe, mixed zone og spillertunnel, samt muligheten til å oppleve enorme Olimpico fra indre bane.

Senere på kvelden var det duket for offisiell velkomst på Shamrock Pub. Både nordmenn, svensker og dansker stilte opp. Etter noen timer med sosialisering bar turen rundt hjørnet for å forevige seg foran Totti-muren som etter hvert har blitt en turistattraksjon for Roma-fans over hele verden. For noen ble det også etter dette utgang med vekslende hell.

Lørdag stod Primaverakamp på Trigoria på programmet. Rundt 60 stykker, derav 20 nordmenn, stilte opp på Stazione Termini for å bli med ut til Romas treningsanlegg. Via metro til EUR Fermi og buss til Trigoria kom vi oss til slutt frem. Selve kampen ble grei skuring for Romas unggutter som ikke gav seg før det stod 4-0 på måltavlen. Blant annet noterte stortalentet Nico Lopez seg for 3 hodestøt og virket ellers farlig. Nego var også solid på høyrebacken. Vi har i det hele et ursterkt Primavera-lag på gang!

Et annet av høydepunktene på programmet var som vanlig gruppemiddagen som ble avholdt på restauranten Il Ciak i Trastevere. Her fikk vi som i fjor besøk fra ledelsen i AIRC som nok en gang hadde godord til oss på lur. Billetter ble utdelt, intervjuer ble foretatt og rangling ble iverksatt. Stadig med varierende utfall.

Søndag var den store dagen med Il derby della Capitale mot Lazio på programmet. Oppmøte var på Piazza del Popolo og derfra gikk vi etter litt om og men sammen med svenskene og danskene til en bar i nærheten. Italiensk etikette ble lagt vekk og kampforberedelsene gjort på skandinavisk vis…

Selve kampen er det vel egentlig ikke nødvendig å rippe opp i. Det ble med de forventningsfulle timene før avspark og den utrolige stemningen fra Curva Sud før kampstart. Undertegnede har kun opplevd «Roma, Roma, Roma» med mer innlevelse en gang tidligere (Roma – Inter, april 2010). Dessverre var kampen i realiteten over etter 7 minutter da regelverket nok en gang viste sin svake side ved å straffe keeperen tre ganger med henholdsvis straffespark, rødt kort og suspensjon. Hvor lenge skal en grave seg i nesen i FIFA før noen kommer opp med en løsning på dette problemet?

En sliten gjeng med romanisti gav seg imidlertid ikke og søndag kveld ble det ny samling i Trastevere. Etter alt fra forførende servitriser på La Scala til ufrivillig trøndersk stand-up fra vår utsending fra Trieste, gikk man til sengs med en bønn om at forbannelsen som synes å hvile over gruppeturene våre oppheves til neste år. Vi lover i hvert fall å ikke gi oss.

Ny sesong = ny gruppetur. Sempre.

Vel blåst for denne gang, folkens! Forza Roma.

Roma Club Norvegia og ASRoma.no ønsker å takke alle turdeltakere for en fantastisk helg, samt alle som gjorde det mulig å gjennomføre programmet. Ingen nevnt, ingen glemt – dere vet hvem dere er.

Styret