Sabatini til Sør-Amerika

Walter Sabatini på tur igjen

Planleggingen inn mot neste sesong er allerede godt i gang og Walter Sabatini ventes å reise til Sør-Amerika i løpet av de kommende dagene. I løpet av reisen ventes han å besøke både Argentina og Brasil i sin jakt på forsterkninger frem mot neste sesong.

Enkelte røster, deriblant FIFA-agent Arquilla, hevder at Sabatini kanskje kommer til å titte på Neymar. I så fall må det antas å være for underholdningens del, og kun underholdningen. Det er imidlertid en kjent sak at Roma har konkret interessert for en rekke brasilianske spillere. To av disse skal være Casemiro (Sao Paulo) og Paulinho (Corinthians), som begge er midtbanespillere. Foruten disse skal også Vasco da Gamas midtstopper Dedè være svært godt likt av Romas sportslige ledelse. Ifølge nevnte Arquilla må imidlertid Roma betale mer enn €20m dersom en overgang skal kunne la seg gjøre, da spilleren har fått et tungt navn blant de store klubbene i Europa.

Det er også en kjent sak at Roma har et godt øye til flere av River Plates unge spillere. Relasjonene mellom Roma og River Plate skal være svært gode etter Lamela-overgangen, og dette kan gi Roma en fordel i kampen om Rivers unge spillere. Det største navnet er fyrverkeriet Lucas Ocampos, som har imponert stort i argentinsk Primera B. Den eksplosive venstrevingen, som fyller 18 (!) i juli, har scoret 6 mål for River Plate denne sesongen og figurerer fast i Almeydas mannskap. Dersom Roma skulle følge opp interessen vil det i så fall bli en signering av samme format som Erik Lamela.

Videre nevnes også Ezequiel Cirigliano, som også spiller fast for River Plate. Midtbaneankeret sammenlignes med Javier Mascherano, men har et noe større innslag av ballfordeler i seg. 21-åringen er fulgt av en rekke Serie A-klubber (herunder Lazio, Fiorentina og Napoli), og i så måte kan prisen bli høyere enn hva Sabatini er villig til å bruke på denne posisjonen. Særlig ettersom Cirigliano minner sterkt om både De Rossi og Viviani i spillestilen.

Et siste navn fra River Plate er midtstopperen Germán Alejandro Pezzella som spilte med Erik Lamela i U20-VM. 20-åringen spiller ikke fast for River og vil i så måte kunne bli en billigere signering og definitivt en signering med tanke på fremtiden.

Roma skal også være interessert i Paulo Dybala, også han fra nest høyeste nivå i Argentina. Den 18 år gamle spissen har scoret imponerende 12 mål på 24 kamper for Instituto, men Sabatini skal angivelig ikke være villig til å strekke seg alt for langt i jakten på denne spilleren. Samtidig har Juventus i lengre tid vist interesse for spissen, og konkurranse kan dermed bli i hardeste laget.

Det spørs om Sabatini i denne omgang kun skal sondere markedet, eller om han kommer til å gjøre konkrete fremstøt på noen av disse spillerne. Ifølge nevnte Arquilla kan det komme interesse nyheter allerede nå..

Kilde: laroma24.it