Uten Totti, men med Borini

For 46. gang i historien kommer Genoa CFC til hovedstaden for å møte AS Roma. Rent historisk har giallorossi et meget solid overtak når rossoblu kommer på besøk fra havnebyen. 31 ganger har gladiatorene sittet igjen med alle tre poengene, seks ganger med ett, mens det ved åtte anledninger har vært Genoa som har stukket av med seieren. Møtet på Luigi Ferraris i oktober endte med et meget surt tap for Roma. Etter å ha dominert i store deler av kampen, hvor man i tillegg produserte mer enn nok sjanser til å putte langt flere mål enn man gjorde, var det en corner helt på tampen av kampen som resulterte i hjemmelagets andre scoring for kvelden. Roma har med andre ord revansj i tankene før mandagens kveldsoppgjør.

”Genoa vil bli nok en vanskelig kamp, men ingen kamper er enkle” sa Luis Enrique på dagens pressekonferanse. ”Vi vil prøve å ha ballen så mye som mulig inne på motstanderens halvdel, som alltid. Vi fortsetter med ideen om at vi skal ha ballen så mye som mulig, og vinne den tilbake så fort som mulig etter vi har mistet den.”

Skadebekymringer har rammet Roma denne uken, der både Totti, De Rossi, Rosi og Stekelenburg har måttet forlate treninger med skade. Av disse ser det ut til at det bare er Totti som står over kampen mot Genoa. Neste helgs oppgjør mot AC Milan skal dog ikke være i fare. Il Capitano har for øvrig aldri gjort mål hjemme mot Genoa i Serie A… Pjanic, Juan og Burdisso er fortsatt ute.

Genoa befinner seg for øyeblikket på en 13. plass med 33 poeng, åtte poeng bak Roma. Preziosi har i tradisjon tro kastet en trener på dør og hyret inn en ny. Denne sesongen har Alberto Malesani blitt erstattet med Pasquale Marino. Hovedproblemet til gjestene er at det renner inn med baklengsmål og man trenger ikke være kjernefysiker for å skjønne at Genoa ville vært i nedrykkssumpa uten en såpass kompetent keeper som Sebastien Frey. 48 baller har den tidligere Fiorentina-helten måtte plukke ut av nettet denne sesongen. Dette er flest i ligaen. Til sammenligning har Roma, med et forsvarsspill som til stadighet har vært gjenstand for sterk kritikk, sluppet inn 33. Foran motstanders mål er de dog ikke tapt bak en vogn. 35 mål har det blitt, kun fem færre enn Roma som befinner seg sju plasser over på tabellen. Genoa har ikke vunnet i ligaen siden 5. februar, da de slo Lazio 3-2. Siden den gang har det blitt to tap og tre uavgjort. I samme tidsperiode har Roma tre seire og to tap og som du sikkert allerede har gjettet var mønsteret seier, tap, seier, tap, seier. Lagets voldsomme spenn mellom topp- og bunnivå har vært et av de tydeligste problemene i år. Fra 4-0 over Inter til 1-4 i Bergamo. Faktisk var det usedvanlig deilig å ro inn en 1-0 seier i Palermo forrige helg. På spørsmål om dette viste forbedring eller om det for det meste var flaks som stod bak, hadde Luis Enrique følgende å si: ”Jeg ser et lag som har vært i fremgang i flere måneder. Om vi taper en eller to kamper betyr ikke det at vi ikke har forbedret oss. Jeg vet at resultater er viktig, slik er fotballens lov, men jeg ser forbedringer hos spillerne mine, uke inn og uke ut. Jeg er sikker på at vi kan slå Genoa.”

Til oppgjøret i den evige stad må Marino klare seg uten Bovo, Granqvist, Antonelli, Constant, Sculli og matchvinneren fra høsten oppgjør, Kucka. Som vanlig setter vi to streker under navnet til stadig Roma-linkede Rodrigo Palacio. Mannen med den utilgivelige sveisen står bak det aller meste for Genoa. Siden januar har han også fått med seg Alberto Gilardino til å lage kvalm for Kjær, Heinze og co.

Som alltid er det vanskelig å tippe hvilke elleve Luis Enrique velger å starte med, da han som regel alltid gjør et eller annet man ikke hadde regnet med på forhånd. Med Taddei ute sist fikk José Angel sjansen mot Palermo, en sjanse han så til de grader grep, der han, i undertegnedes øyne, var banens beste. Med Pjanic ute er det også en plass ledig på midtbanen sammen med De Rossi og Gago. Leandro Greco fikk sjansen sist og kan få den igjen etter en fin forestilling på Sicilia. Samtidig kan det hende Marquinho får sjansen til å vise seg fram- brasilianeren har til gode å overbevise, men har til sitt forsvar ikke hatt all verdens tid til å vise seg fram på. I bakgrunnen lurer også Simplicio og Perrotta, men mest sannsynlig blir det en av de to førstnevnte. Med Totti ute skal det mye til for at ikke angrepstrioen blir bestående av Lamela, Osvaldo og åpenbaringen Fabio Borini.

Forventede lagoppstillinger: Roma (4-3-1-2) Stekelenburg; Angel, Heinze, Kjær, Rosi; De Rossi, Gago, Marquinho; Lamela, Osvaldo, Borini

Genoa (4-3-1-2) Frey; Mesto, Kaladze, Carvalho, Moretti; Veloso, Rossi, Biondini; Palacio, Belluschi, Gilardino.

Merk at kampstart er 20.45 på MANDAG. Kampen vises på Canal + Sport 3 og Csports.no