AS Roma utsatt for mediekomplott

Franco Baldini - utsatt for et mediekomplott

En ny italiensk skandale kan være i opprulling, og denne gangen kommer det fra uventet hold. Fire italienske journalister er under etterforskning, mistenkt for et forsøk på å distribuere falsk informasjon om AS Romas daglige leder Franco Baldini og klubbens advokat Mauro Baldissoni. Journalistene skal angivelig ha tilegnet seg informasjon gjennom tekstmeldinger, hvor det påstås at både Baldini og Baldissoni er frimurere. Denne informasjonen skal de ha forsøkt å selge videre, med ambisjon om å sverte klubben og den nye ledelsen. Samtidig inngår det også et ledd  i etterforskningen om mulig utpressing av nevnte Baldini og Baldissoni.

De mistenkte i saken er Mario Corsi, Giuseppe Lomonaco, Roberto Renga og hans sønn Francesco (advokat). Mario Corsi, bedre kjent som Marione, er til daglig vert i radioprogrammet «Te la do io Tokyo» på radiokanalen Centro Suono Sport. Radioprogrammet fungerer som forum for de mest ekstreme meningene rundt AS Roma, og ikke sjeldent i negativ forstand. Roberto Renga, på sin side, er en pensjonert journalist med fortid i Paesa Sera og Il Messaggero. Renga har fortsatt en viss rolle i medielandskapet rundt italiensk fotball, og i januar ble han omstridt etter en påstand om at Daniele De Rossi hadde signert for Manchester City. Påstanden baserte han på informasjon fra sikre kilder. Da jeg spurte Renga hvilke kilder han egentlig hadde, svarte han at «en journalist aldri avslører sine kilder». Disse kildene må – i kjølvannet av Daniele De Rossis kontraktfornyelse – ha vært fullstendig ikke-eksisterende.

Foruten å være en sak av ekstrem tragikomisk karakter, belyser det også utfordringene som AS Roma står overfor. Etter eierskiftet forrige sommer har det vært en konstant motvind fra en rekke medier, hvor selv de minste saker har blitt blåst ut av proporsjoner. Et annet spørsmål som nå flagrer i vinden, er hvilke incentiver de nevnte journalistene har hatt for å føre komplottet mot Roma, og  fremfor alt hvor de var da Rosella Sensi kjørte klubben mot avgrunnen.

Baldini er i skrivende stund på vei tilbake fra USA, og kommer ikke til å uttale seg om saken. Det ventes imidlertid mer informasjon om det påståtte mediekomplottet i dagene som kommer.

Kilde: Il Tempo