Osvaldo sikret 3 poeng mot Genoa!

Sesongen var død etter tap i derbyet og 10 poengs luke til Lazio, men bare to uker senere kunne seier mot Genoa redusere havet til en litt mer overkommelig elv. Etter 90 minutters blodslit kunne Roma-spillerne juble for seier og bare 4 poeng opp til Lazio! Matchvinner ble Pablo Osvaldo.

Roma hadde for anledningen valgt å hedre Abidal med en t-skjorte under oppvarmingen, mens et bilde av Boltons Muamba ble vist over storskjermene. Etter den fine gesten tok det ikke lang tid før Roma hugget løs på Genoas bortesvake forsvar. Drøye 2 minutter var gått da Leandro Greco slo ballen diagonalt over til venstresiden av boksen, hvor Pablo Daniel Osvaldo hadde plassert seg etter ferdigsonet suspensjon. Argentineren dempet ballen, dro seg ut og klinket ballen til venstre for Sebastien Frey. 1-0.

Roma fortsatte å male på etter et viktig 2-0-mål, men det skulle bli vanskelig å finne veien til målet. Nærmest kom Osvaldo da Taddei slo han gjennom med en langpasning. Alene med Frey satte Osvaldo ballen utenfor. Litt senere ble Greco trolig felt inne i sekstenmeteren, men det ville vært en overdrivelse å si at Roma ble snytt for en straffe. Likevel er det legitimt å si at Kaladze fort -kunne- fått en straffe mot seg. På motsatt side av banen ble det klart mest farlig da Rodrigo Palacio var på farten, noe han var i stadig tiltakende grad utover i omgangen.

Lagene gikk til pause med 1-0, noe som ga et greit bilde av en omgang som hadde startet godt og sluttet dårlig.

Den spillemessige nedgangen fra første omgang skulle fortsette gjennom hele den andre omgangen. Osvaldo og Lamela hadde imidlertid to sjanser tidlig i omgangen som kunne punktert kampen, men avslutningene var ikke gode nok til at det ble tilfelle. Kampens store grøssøyeblikk kom da Palacio plutselig ble spilt helt alene i boksen, og kunne utligne fra 2-3 meter. På utrolig vis klarte Genoas toppscorer å sette ballen i tverrligger og over, til Palacios store fortvilelse. Linjedommeren hadde ikke vinket, men på reprisen kunne det se ut til at Palacio var offsideplassert.

Slutten av kampen bar preg av to slitne lag. En svak Lamela ble erstattet av en meget frisk Bojan, som ved flere anledninger viste prov på talentet han ble hentet for. Med litt mer flaks kunne Bojan fått et nytt mål på samvittigheten, men som vanlig i Bojans tilfelle ble det bare nesten. Hans største mulighet kom etter en glitrende pasning fra Daniele De Rossi, men avslutningen fra en litt skråvendt posisjon havnet noen meter utenfor. Marquinho, som kom innpå for Romas kanskje beste spiller i kveld (Greco), gjorde også en fin figur som kan bidra til mer spilletid og muligens et opphold over sommeren.

Osvaldos tidlige mål ble beholdningen da Genoa besøkte Roma denne kvelden. Kampen var halvtrist, kvaliteten ikke allverdens…men vi klager ikke! Roma er nå tilbake i kampen om Champions League. Selv om Milan og San Siro venter til helgen!