-Vi trenger 2-3 spillere av høy kvalitet

Roma og Walter Sabatini er på markedet etter 2-3 spillere av høy kvalitet.

I intervju med Rete Sport forklarer Walter Sabatini strategien til sommerens overgangsvindu:

– Vi trenger 2-3 spillere av høy kvalitet. Dernest kommer det til å bli andre spillere av samme sort som de vi har signert dette året. Vi kommer ikke til å gå bort fra veien vi har valgt.

Med dette besvarer sportsjefen et av spørsmålene som har svirret rundt Roma den siste tiden. Kommer man til å hente spillere som kan heve laget umiddelbart, eller vil det kun tenkes ungt potensiale? Svaret synes å være en blanding.

Den brasilianske venstrebacken Dodò ser ut til å bli Romas første signering inn mot neste sesong. Rapporter både i går og i dag tyder på at den unge Corinthians-spilleren på det nærmeste er klar for Roma, og at det kun gjenstår å signere kontrakten. 20-åringen, som for øyeblikket er på vei tilbake etter korsbåndsskade, kommer til Roma ved utløp av hans nåværende kontrakt (31.juli 2012) og blir således gratis. Spilleren blir – for ordens skyld – plassert i kategorien «ung og lovende».

Foruten lovnaden om 2-3 store signeringer, la Sabatini vekt på at det neste overgangsvinduet kom til å bli preget av kvalitative, snarere enn kvantitative, signeringer. Sabatini legger heller ikke skjul på at forsvaret blir en tydelig prioritering.

– Jeg sa at det ville komme en forsvarsspiller i januar (det gjorde det ikke, red.anm). Jeg gjorde en stor feil og satte treneren i vanskeligheter. Det er opplagt, hvis man ser gjennom startoppstillingene rundt omkring i Europa, at det ikke finnes mange sterke midtstoppere som er lett tilgjengelige. Kvalitetsspillere i denne posisjonen er ikke lett å finne, og klubbene lar dem ikke gå uten videre. Men vær ikke bekymret – vi er meget aktive, presiserer Sabatini.

Sportssjefen trekker frem Milans signering av Thiago Silva som et perfekt eksempel på hvordan man forsterker et midtforsvar. Ved å nevne nettopp Silva, kan det kanskje bety at Roma leter etter sin neste forsvarssjef i sør-Amerika. Nærmere bestemt Brasil. Flere rapporter den siste tiden har koblet Roma til en sterk interesse for Vasco da Gamas ekstremt ettertraktede midtstopper Dedé, men den store interessen gjør også sitt til at prisen i så tilfelle blir høy. Svært høy.

Konfrontert med den påståtte interessen for Rodrigo Palacio og Mauricio Isla, tok det ikke lang tid før Sabatini var tilbake i sitt syrlige hjørne. Særlig da reporteren spurte om han hadde nyheter om skaden til Isla.

– Isla? Jeg har nyheter om skaden til Burdisso! De er begge skadede spillere på vei tilbake til fotballbanen. Om de gjør det sammen, det vet jeg ikke. Burdisso er rask og det er mulig vi kan gi ham en drakt før sesongslutt. Jeg håper vi får ham tilbake til første juli. Dette er et håp jeg også sender til Isla, uavhengig av hvor kan spiller fotball neste sesong. Når det gjelder Palacio, så trengte jeg ikke se ham spille mot Roma. Jeg har fulgt ham siden Banfield. Vi snakker her om en spiller som ikke har scoret så mange mål, men han kompletteres som fotballspiller nå som han også gjør mye mål, sa Sabatini.

Det er ingen hemmelighet at Romas aktivitet på overgangsmarkedet i stor grad avhenger av hvilke spillere som blir og hvilke som drar. Cicinho og Cassetti forlater begge klubben når kontraktene går ut ved sesongslutt. Dernest gjenstår det å se hva som skjer med Simplicio, Greco, Perrotta og Borriello med flere. Et annet spørsmål er hva som skjer med Marquinho og Kjær, som begge håper at klubben vil benytte seg av kjøpsklausulen ved sesongslutt. Situasjonen er per dags dato uavklart, skal vi tro Sabatini.

– Vi har ikke bestemt oss angående Marquinho og Kjær. Når det gjelder Borriello, så har Juventus en valgfri opsjon. Borriello er en sterk spiller, og hvis han leverer 2-3 gode kamper, så…

Det blir en spennende sommer for Roma. Vi lover, i år som i fjor, å gjøre alt vi kan for å holde Romanisti Norvegesi oppdatert på Romas aktivitet på overgangsmarkedet!