Primavera vant Coppa Italia!

Hele 20.000 Roma supportere dukket opp i kveld på Stadio Olimpico for å se returoppgjøret mellom Roma og Juventus i Coppa Italia. Roma hadde tatt med seg et godt utgangspunkt til kampen etter den sterke 2-1 seieren på Juventus Stadium.

Første omgang åpnet forsiktig og det virket som om det var to nervøse lag utpå der. Roma var likevel farligst frampå og kun stolpen hindret Amato Ciciretti scoring etter 18 spilte minutter. I det 26 minutt satte også Politano ballen i mål bak Branescu, men målet ble feilaktig annulert for offside. Ellers lite som skjedde i en litt halvkjedelig første omgang.

I starten av andre omgang presset Juventus mer offensivt og hadde et par halvsjanser uten å få uttelling. Roma fikk mer kontroll over kampen igjen og hadde en stor mulighet ved Tallo, som Branescu reddet. Kun 5 minutter senere fikk Roma nok en stor sjanse da Nego kom alene med Branescu, men franskmannen klarte aldri ordentlig å avslutte. I det 71.minutt fikk Juventus sin klart største sjanse ved Chisbah, men han klarte utrolig nok å sette den utenfor målet til Piglicelli.

Etter dette klarte Juventus aldri å ordentlig true Pigliacelli i Roma målet, og da dommeren blåste av kampen 3 minutter på overtid så utspant det seg ville gledesscener blant både spillere og fans. Kaptein Viviani løftet deretter opp Coppa Italia trofeet foran de 20.000 oppmøtte Roma supporterne, før Grazie Roma ble spilt mens spillerne tok med seg trofeet til fansen!

Dette var forøvrig Primaveras første Coppa Italia seier siden 1994. Den gang var det Totti som løftet trofeet…

Roma – Juventus 0-0 (2-1 sammenlagt)

Roma: (4-2-3-1) Pigliacelli; Sabelli, Orchi, Barba, Nego; Viviani, Verre; Politano (Frediani 70′), Ciciretti (Cittadino 55′), Piscitella (Leonardi 81′); Tallo.

Juventus: (4-2-3-1) Branescu; Untersee, Gouano, Rubin, Liviero; Appelt, Chisbah; De Silvestro (Ruggiero 78′), Bouy (Beltrame 46′), Spinazzola; Padovan (Libertazzi 55′)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C54qfL_UTFQ[/youtube]