Forhåndsomtale: Milan – Roma

Da er det klart for en fartsfylt helg, hvor Roma drar til Milano for å gjeste serieleder Milan på San Siro på lørdag kl. 18:00! Her står mye på spill, med kun fire poeng opp til lazio på den gyldne tredjeplassen som gir kvalifisering til Champions League.

 

Serieleder Milan tar imot Roma som per dags dato holder sjetteplassen i årets Serie A, men som har håp om så inderlig mye mer. Etter forrige ukes glimrende resultater for Romas del, hvor lazio tapte poeng og Udinese – Napoli endte uavgjort, og Roma slo Genoa 1-0 på mandag, er luken på henholdsvis kun fire, tre og tre poeng. Ting er med andre ord ikke over, og håpet lever!

Milan stiller med et «noe» svekket mannskap, noe vi kan prise oss lykkelig over. Rossoneri har vært meget solide denne sesongen, med en viss svenske på topp som har herjet med midtstoppere både i Italia og ute i Europa. Ibrahimovic, som slet med sykdom før midtukens returoppgjør mot Juventus i semifinalen i Coppa Italia, men allikevel meldte seg frisk, ser ut til å være helt frisk til lørdag.

Cassano, Flamini, Strasser, Roma, Inzaghi, Abate, Robinho og Pato er alle på skadelisten til de hjemmelaget, i tillegg til at Luca Antonini er suspendert for oppgjøret.
Alt ligger, helt åpenbart, til rette for at Roma må angripe på kantene, når Milan antagelig stiller med følgende mannskap:

Abbiati; Bonera, Mexes, T. Silva, Mesbah;  Aquilani, Van Bommel, Nocerino; Emanuelson; El Shaarawy, Ibrahimovic.

Bonera vil være det klart svakeste leddet i den bakre fireren, så la oss bare håpe Borini/Lamela får herje litt på venstrekanten.
I tillegg får Mexés sin første kamp mot sine gamle lagkamerater, da han var skadet under det første oppgjøret.

 

Roma på sin side har ikke like mange ute med skader, men viktige Burdisso og Juan er ute. I tillegg har vi Cassetti. Pjanic og Totti måtte stå over mandagens oppgjør mot Genoa, men er begge ventet å starte mot Milan. Dette vil gi følgende oppstilling, selv om Luis Enrique antagelig har lagt inn en eller annen tvist:

Stekelenburg; Taddei, Kjær, Heinze, José Angel; Gago, DDR, Pjanic; Totti; Borini, Osvaldo

Med andre ord er Lamela og Greco ofret. To gode innbyttere å ha som kan herje litt med slitne Milan-bein utover i kampen.

 

Roma bruker å trekke det lengste strået i oppgjørene på San Siro, så la oss bare inderlig håpe at dette også er tilfellet når kampen rulles i gang kl. 18:00!

Kampen vises på Canal+.

Forza Roma!