Notiser: USA-turnè, Sabatini og Baggio

Med amerikanske eiere i Roma – og i etterkant av Disney-avtalen tidligere annonsert – var det ingen overraskelse da Roma bekreftet planer om en turne i USA til sommeren. Chicago er første stoppested for klubben, men motstanderen er ikke klar enda. Kampen vil bli spilt 22.juli. Deretter går turen til Boston, hvor Luis Enrique og hans menn skal møte Liverpool på Fenway Park den 25.juli. Motstanderen i New York er heller ikke klar enda, men kampdato er foreløpig satt til 28.juli. James Pallotta forteller om turnèen at det er et skritt i riktig retning hva gjelder å fremme AS Roma som et merkenavn i statene. Motstanderen og arenaen i Boston er på ingen måte tilfeldig, ettersom Liverpool eies av Fenway Sports Group, hvor Thomas DiBenedetto er partner. Fenway Park er også hjemmearenaen til Boston Red Sox, som også blir eid av Fenway Sports Group.

 

Walter Sabatini er ventet å reise til Sør-Amerika snart, og Argentina skal være første mål på reisen. Her skal Sabatini etter rapportene være interessert i å ta en nærmere kikk på Germán Pezzella, Lucas Ocampos, Ezequiel Cirigliano og Paulinho. Sistnevnte er midtbanespiller for Corinthians, mens de tre førstnevnte er alle regnet som store talenter, og befinner seg i Erik Lamelas tidligere klubb River Plate. Cirigliano er midtbanespiller, mens Pezzella er midtstopper, begge med flere kamper for Argentinas u-20 lag. Ocampos er et stort talent som fungerer både som venstrekant og helt fremme på banen, og muligens den Sabatini mest håper å få med seg til Roma. Det som kan slå ut til Romas fordel i konkurranse med andre klubber her er Sabatinis forhold til Ocampos agent spesielt, og til River Plate generelt. Ocampos ble forøvrig født 11. juli, 6 dager før Baggio misset straffen som gav Brasil VM-tittelen i 1994.

 

Den samme Roberto Baggio var nylig på en visitt på Trigoria, hvor han studerte treningsopplegget til Luis Enrique, noe som skal ha imponert den tidligere italienske stjernespilleren. Roberto Baggio er i ferd med å fullføre sine trenerkurs, og det ble selvsagt rettet mest oppmerksomhet rundt møtet mellom to av Italias aller beste 10’ere i historien. Roberto Baggio var dessverre aldri å se i Roma-drakten i sin aktive karriere, men kanskje man en vakker dag (og det blir moren til alle vakre dager) vil få se han med en Roma-logo på jakken allikevel? Dette er nok mer ønsketenkning enn realistisk, men det var uansett et artig innslag i uken som gikk på Trigoria.