Påskelunsj med Novara

Osvaldo og Bojan fikset 2-0 seier i motsatt oppgjør. Kan de gjøre det igjen?

Palmesøndag ved Peterskirken er en stor opplevelse, men romerne må i morgen velge mellom pavens tradisjonelle tale og Romas hjemmekamp mot Novara. Lazio tapte i kveld mot Parma, og dermed kan luken opp til tredjeplassen kuttes ned til fire poeng. 12:30 i morgen får altså Roma et nytt forsøk til å blåse liv i drømmen om Champions League!

Helt enkelt kommer det imidlertid ikke til å bli, selv om Novara er blant de suverent dårligste bortelagene i Serie A. Romerne går til kamp med kun én midtstopper (Kjær), som følge av skadene på Juan og Burdisso, kombinert med Heinzes suspensjon. Dermed blir det Daniele De Rossi som skal danne stopperduo med Simon Kjær i morgendagens kamp. Il Capitan Futuro måtte avbryte dagens trening grunnet en smell i albuen, men er bekreftet kampklar.

Foruten forsvarskrisen, er det også fravær lengre frem i banen. Fabio Borini er strekkskadet, mens mindre viktige Greco, Cassetti og Lobont alle er usikre. Og som følge av at Daniele De Rossi må fungere som konstituert forsvarssjef, blir det nødvendigvis også en betydelig svekkelse av midtbaneleddet. ASRoma.no tipper denne startoppstillingen:

Roma (4312): Stekelenburg; Taddei, Kjær, De Rossi, Rosi; Gago, Pjanic, Marquinho; Totti, Lamela, Osvaldo.

For gjestene Novara, som er noen få uker unna å spikre nedrykket, er det færre fravær å melde om. De er i alle fall mindre omveltende. Rigoni er suspendert, mens Ludi, Marianini, Da Silva og Mascara alle har småskader. Med Mascaras fravær blir det trolig Caracciolo og Jeda i tospann på topp, mens resten av mannskapet (tippet av la Gazzetta dello Sport) muligens blir seende slik ut:

Novara (532): Ujkani; Morganella, Paci, Lisuzzo, Garcia, Gemiti; Porcari, Pesce, Jensen; Caracciolo, Jeda.

I motsatt oppgjør vant Roma 2-0 etter mål fra Bojan og Osvaldo. Et lovende Novara-lag har siden da falt sammen, og får en tøff utfordring i morgen formiddag. For to helger siden vant de imidlertid 2-0 borte mot Siena, og forrige helg holdt de Lecce til 0-0 hjemme på kunstgresset. Det blir altså ingen lett kamp for Roma, særlig dersom man husker hvordan Novara slo Inter på Giuseppe Meazza tidligere denne vinteren.

Kampen begynner 12:30 og sendes på Canal+/csports.no. FORZA ROMA!