Roma kjørte lekestue mot Novara

Det skulle nok en gang bli en målrik formiddagskamp da Roma i dag tok imot Novara på Stadio Olimpico. Roma startet uten suspenderte Heinze, og hadde i tillegg Burdisso, Cassetti, Pjanic, Borini, Greco og Juan ute med skade. Marquinho og Simplicio fikk dermed begge sjansen fra start i dag, i og med at De Rossi gikk ned i midtforsvaret og dannet stopperpar sammen med Simon Kjær. Taddei og Jose Angel startet på hver sin back, mens Gago var siste brikken i midtbanetrioen. Bojan, Totti og Osvaldo startet lengst fremme, mens Lamela startet på benken.

Novara hadde Rigoni ute med suspensjon, mens både Mascara, Da Silva, Ludi og Marianini var ute med suspensjon.

Hele 5 baller måtte Novaras målvakt plukket ut av nettet, og kampen endte i en komfortabel 5-2 seier til Giallorossi. Det var imidlertidig Novara som tok en overraskende ledelse da Caracciolo etter vel kvarteret headet Novara i ledelsen da han slo De Rossi i en hodeduell. Stekelenburg klarte ikke å hindre den velplasserte headingen fra å gå i mål via stolpen. Da hadde Roma allerede vært farlig frempå ved et par anledninger, og både Simplicio og Bojan hadde vært nære på etter forarbeid av henholdsvis Osvaldo og Marquinho.

Ledelsen skulle imidlertidig ikke vare så altfor lenge, for i det 25.minuttet headet Marquinho kontant ballen i mål etter at Osvaldo leverte en perfekt cross inn fra høyrekanten. Den brasilianske midtbanespilleren – på lån fra Fluminense – scoret dermed sitt første mål for Roma. Hjemmelaget var nære å ta ledelsen da Novara-målvakten Ujkani gikk ut for å hindre Osvaldo, og Totti fikk en mulighet fra utenfor 16-meteren til å gi Roma ledelsen. Uheldigvis klarte Ujkani å nekte Roma-kapteinen scoring. I det 35. minuttet skulle Roma imidlertidig ta ledelsen, og det var Osvaldo som skulle sende Roma i føringen. Romas nummer 9 rev seg løs fra mannen sin, og headet ballen via bakken og inn bak Ujkani, og dermed hadde Roma snudd kampen. Osvaldo var nære å øke ledelsen bare minutter senere, men denne gangen var tverrliggeren i veien for den italienske angriperen. Novara var nære utligning da Lisuzzo nesten fikk avslutte inne i feltet etter et hjørnespark, mens den sammen mannen tvang Stekelenburg til en redning fra et påfølgende frispark.

Bojan fant Marquinho på bakerste stolpe like før pause, mens Novaras Porcari hindret brasilianeren fra en potensiell andre scoring for dagen, før også Osvaldo var nære på å bli tomålsscorer da han kom til skudd etter rot i Novara-forsvaret. Uheldigvis for Osvaldo og Roma gikk skuddet over mål.

Ujkani – som hadde slitt med en håndskade etter en situasjon med Osvaldo i første omgang – ble byttet ut i pausen til fordel for Alberto Fontana, men det var Stekelenburg som måtte først i aksjon i andreomgangen. Caracciolo kom nok en gang best ut av en duell med Daniele De Rossi og fikk headet ballen mot mål, men Stekelenburg hindret Novara-utligning. Jeda var også nære utligning da han kom seg forbi Kjær og Romas hollandske målvakt, men heldigvis for hjemmelaget gikk ballen utenfor fra skrått hold.

Etter skremmeskuddene til Novara i starten av andreomgangen skulle Roma slå sterkt tilbake. Simplicio fant Marquinho inne i feltet, og Romas nummer 7 fyrte av et skudd som Fontana måtte gi retur på. Novara-spillerne rotet det til for seg selv da de ikke klarte å rydde ballen unna, og Fabio Simplicio plukket opp ballen og sendte av gårde en frekk lobb som overlistet Novaras Fontana, og dermed sto det 3-1 til Roma! Meget pent gjort av Simplicio.

Kampen hadde passert timen da Bojan også ville melde seg på scoringsshowet, og spanjolen scoret et flott mål etter å ha overlistet offside-fellen. Bojan holdt unna Novara-forsvarerne og satte ballen sikkert i mål til 4-1 for Roma. Målet (og et påfølgende gult kort for feiringen) var det siste Bojan gjorde i kampen, før han ble erstattet av Lamela i det 63. minuttet.  Det gule kortet fikk Bojan for å vise en t-skjorte under drakten med en støtteerklæring til Abidal, som skal gå under kniven senere i måneden for en operasjon.

Morimoto reduserte for Novara da han satte ballen i mål fra kloss hold etter å ha blitt spilt gjennom av Caracciolo. Reprisene viser at Morimoto var i offside da pasningen ble spilt, men heldigvis skulle dette ikke bli tellende for kampen i dag.

Kampen gikk mot slutten, men Roma hadde en siste godteri i påskeegget, og det var Erik Lamela som skulle avslutte målshowet på Stadio Olimpico. Osvaldo slo ballen til Lamela, som tok ballen med seg inn i feltet og plasserte ballen kaldt nede i keeperens høyre hjørne. 5-2 til Roma og påsken kunne knapt startet bedre for Luis Enriques menn.

 

Daje!