– Roma jakter på Luis Suarez

«Vi er svært nær å signere en spiller av stor kvalitet», sa Sabatini i intervju med Radio IES forrige uke. I kjølvannet av uttalelsen har italiensk media spekulert mye i hvem denne spilleren kan være. Ifølge Corriere dello Sport kan navnet være Luis Suarez.

I dagens avis skriver de at Roma har intensivert jakten på Liverpools meget kontroversielle angriper. En enkel signering kommer det imidlertid ikke til å bli. Spilleren er høyt verdsatt og det er en rekke interesserte klubber dersom Liverpool bestemmer seg for å selge. Foruten Roma skal Juventus være meget interessert i uruguayaneren.

Den Roma-baserte avisen rapporterer i dag at det er en høy telefonaktivitet mellom Roma og Liverpool, og engelskmennene skal ikke ha lukket døren for et mulig salg. Hovedproblemet er prisen, ikke lønnen. Spilleren tjener 80 000 pund i uken, hvilket betyr €4,9m i årlig bruttolønn. Hans engelske nettolønn blir dermed om lag €3m, hvilket er det samme som Borriello ligger på i dagens budsjett. Og Borriello skal og må ut til sommeren.

Prisen på overgangen kan ifølge Corriere dello Sport bli €25m, men trolig høyere. Roma har imidlertid to fordeler i forhandlingene, som gir dem et fortrinn overfor andre klubber. Den første er at Thomas DiBenedetto er partner i Fenway Sports Group og har et godt forhold til eierne av Liverpool. Så godt at de to klubbene møtes til treningskamp i Boston 25.juli. Den andre er at spillerens agent tilfeldigvis også er broren til Pep Guardiola, som er en nær venn av både Baldini og Luis Enrique.

Utover dagen har også respekterte Sky Sports kastet seg på bølgen og bekreftet Romas interesse for Luis Suarez. Det gjenstår å se om ryktene er sanne, men Luis Suarez skal ifølge begge kildene være interessert i en overgang til Roma.