Notiser: Totti skadet igjen og enda mer mercato

Det går mot en livlig påske i støvellandet. Etter at Milan sa takk for seg i Champions League og dermed avsluttet nok et begredelig år for italienske lag i Europa har en ny bettingskandale blusset opp som kan vise seg å få enorme konsekvenser for Serie A (mer om det kan du lese om her: http://www.asroma.no/2012/04/04/bettingskandale-ryster-italiensk-fotball/ )

I foreløper høytiden noe roligere, men nyheten om at Francesco Totti må stå over den livsviktige kampen mot urokråkene i Lecce vil selvsagt skuffe mange som ventet på at Totti, tradisjonen tro, skulle finne formen utover våren. Miralem Pjanic var lenge usikker, men er nå tatt med i troppen og ventes å starte på benken.

Ellers har Walter Sabatini uttalt seg om de siste ryktene sundt sommerens etterlengtede mercato. Én fjær har nemlig blitt til tre rimelig feite høns, da Luis Suarez, Rodrigo Palacio og Fernando Torres alle har blitt nevnt som potensielle mål for den kjederøykende sportssjefen. Sabatini selv avfeier dette. Delvis: «Det foregår ingen forhandlinger om Suarez. Selv med de problemene han har hatt i det siste er han en svært god spiller, men enn så lenge er dette bare løse rykter. Palacio? Vi er veldig fornøyde med angrepet vårt, og det er ikke der prioriteringene våre ligger.»

Men Sabatini klarte allikevel ikke å dy seg når spørssmålet om disse prioriteringene ville utvides om Roma skulle klare å kjempe seg til Champions League: «Klarer vi tredjeplass vil selvsagt våre strategier på markedet endre seg. Det er et vitkig mål for klubben, og vi er ikke satt ut av spill ennå.»

Det forventes at klubben vil hente inn en solid forsterkning til den bakre fireren, og et navn som dukker opp med jevne mellomrom er Palermos Matias Silvestre. Nå har Silvestres agent Fernando Cosentino gjort det klart at argentineren ikke akkurat er fremmed for tanken: «Jeg har hørt at Roma er interesserte i spilleren, men for å være ærlig så har ingen i klubben tatt kontakt med oss enda. Allikevel kan jeg med sikkerhet si at Silvestre ville vært fornøyd med å spille for en stor klubb med et stort prosjekt, Han ville vært perfekt for Roma.»

En annen spiller med plaprende agent er Moussa Sissoko, som for tiden spiller i franske Tolouse der kontrakten hans går ut i 2013, og hans agent Bakary Sanogo er rimelig direkte når han har følgende å si om sin klients mulige fremtid i Roma: «Sissoko vil spille i Serie A, og Roma er en stor og viktig klubb. Vårt mål er Italia, og helst hovedstaden. Når det gjelder prisen kan jeg ikke uttale meg om de to klubbenes prisvurderinger, jeg kan bare si at Moussa ønsker seg til Italia, og Roma.»

 

Kilder: Football Italia, Romanews.eu