Forhåndsomtale: U.S Lecce-AS Roma

Roma reiser til Lecce og Via del Mare for et særdeles viktig oppgjør mot Serse Cosmis nedrykkstruede giallorossi. Cosmi må legge følelsene for hovedstadsklubben til side under de 90 minuttene. I likhet med Roma er tre poeng nærmest et must for Lecce. Hjemmelaget har fem poeng opp til Fiorentina(!) på trygg plass. Roma befinner seg i en hyggeligere, men minst like spennende posisjon der Luis Enriques gutter jakter tredjeplass som gir kvalifisering til Champions League. Deltakelse i turneringen vil bety mye både i form av økonomi og hva Walter Sabatini kan tiltrekke seg av spillere i løpet av sommervinduet. Lazio innehar den forgjettede tredjeplassen per nu, fire poeng foran Roma. I mellom hovedstadslagene finner vi Udinese og Napoli, begge på 48 poeng, ett mer enn Roma.

Som vanlig har Luis Enrique en del skadebekymringer og følgende tropp satte seg på bussen fredag for reisen til Lecce:

CICINHO
CURCI Gianluca
DE ROSSI Daniele
GAGO Fernando
HEINZE Gabriel
KJAER Simon
KRKIC Bojan
LAMELA Erik
MARQUINHO
OSVALDO Pablo Daniel
PERROTTA Simone
PIGLIACELLI Mirko
PJANIC Miralem
RICCI Matteo
ROSI Aleandro
STEKELENBURG Maarten
TADDEI Rodrigo
TALLO
VALDES J. Angel
VIVIANI Federico

Som vanlig er Juan og Burdisso utilgjengelige. I tillegg er Totti, Cassetti, Lobont, Simplicio, Greco og Borini ute. Pjanic har slitt med skade og forventes å starte på benken.

At man er på bortebane bør ikke skremme Roma nevneverdig: Kun to ganger denne sesongen har Lecce vunnet på Via del Mare… En utleid helt blir heller ikke å finne på banen på lørdag, vår alles kjære Julio Sergio er ute med skade. Masimilliano Benassi har også slitt med en skade og Lecce risikerer å måtte bruke tredjekeeper Davide Petrachi for å stenge buret for en glohet Osvaldo. I tillegg sliter Edward Ofere, Cristian Obodo og menneskefjellet Moris Carrozzieri med skader.

Roma vant oppgjøret mot Lecce på Olimpico 2-1 etter scoringer av Miralem Pjanic og Fernando Gago. For Lecce putta Roma-eide Andrea Bertolacci. Kampen huskes allikevel best for målet som aldri ble mål. Pablo Osvaldos ville skorpionspark som havnet i krysset… Feilaktig avvinket for offside. Men la oss ikke åpne lukkede sår.

Tre poeng er helt nødvendig med tanke på tredjeplassen. Udinese skal få en grei oppgave med Parma på Friuli, men på Olimpico tar Lazio imot Napoli. Med både Udinese og Napoli igjen på Olimpico, må Roma plukke med seg tre poeng for å holde presset oppe på de overnevnte konkurrentene. I tillegg vet man ikke hvilket momentum Inter kan være i ferd med å få etter at tidligere trener i Romas yngre rekker Stramaccioni tok over, ei heller skal man kimse av Vincenzo Montellas Catania.

Med Romas nåværende form og Lecces voldsomme problemer med å vinne fotballkamper er mulighetene gode for tre poeng for gladiatorene fra Roma. Lecce klarer dog til stadighet å dra med seg ett poeng, men poengdeling er ikke noe Roma har sett mye til i det siste. Lecces siste fem har gitt U-T-U-U-U. I tilsvarende periode har Roma T-V-V-T-V.

Vi spår følgende lag på Via del Mare lørdag:

Lecce (3-5-2): Benassi; Oddo, Miglionico, Tomovic; Cuadrado, Giacomazzi, Blasi, Delvecchio, Brivio; Di Michele, Muriel

Roma(4-3-1-2) Stekelenburg; Taddei, Kjær, Heinze, Angél; De Rossi, Gago, Marquinho; Lamela; Bojan, Osvaldo

Kampen går altså LØRDAG kl. 15.00 og kan ses på Csports.no

Daje!