Roma avgjorde på slutten

 Luis Enrique gjorde flere forandringer fra helgens braktap mot Lecce. Sjelden har Roma sett dårligere ut, og det fikk konsekvenser for Heinze, Rosi og Bojan. Med Pjanic tilbake var De Rossi var dyttet ned som midtstopper sammen med Kjær, mens Totti startet bak Osvaldo og Lamela på topp. Taddei og Josè Àngel fikk tillit på backene.

Og det gav ummiddelbar effekt. Roma holdt høyt balltempo og kom til flere muligheter innledningsvis i første omgang. Det var derfor fortjent da Pablo Daniel Osvaldo sørget for Roma-ledelse etter åtte minutters spill. Osvaldo dro seg på egen hånd inn i feltet, forbi en Udinese-spiller, og på to forsøk klarte han å overliste en for kvelden god Handanovic i Udinese-målet.

Roma holdt trykket oppe og både Osvaldo og Totti hadde gode forsøk avverget av Handanovic. Lamela var også meget nære på et Osvaldo-innlegg å sette inn 2-0. En ting er at sjansesløseri ofte gir baklengs i fotball, en annen ting er at det alltid skjer med Roma. Gelson Fernandez fikk uforstyrret ta ned et innlegg i Romas sekstenmeter etter 43 minutters spill, og han satte ballen sikkert bak Stekelenburg. Verst tenkelig utgang altså på en førsteomgang hvor Roma tidvis var meget gode. Etter scoringen kunne faktisk Udinese tatt ledelsen ved Di Natale, men heldigvis for oss skiftet ballen retning.

Med utligningen ble andre omgang mer på Udineses premisser. Nord-italienerne ble liggende bakpå og satset på raske kontringer, noe som forsåvidt har vist seg svært effektivt mot Roma tidligere. Romas offensive spill ble også stykket opp til den store gullmedaljen med den ene simuleringen etter den andre fra Udineses spillere.

Roma fikk imidlertid mer dreis på spillet sitt etterhvert, og både Lamela og Coda (!) hadde gode forsøk som kunne resultert i scoring. Det gikk mot et typisk poengtap for Roma denne sesongen hvor laget ikke evner å endre kampbildet etter å ha mistet ledelsen. Så dukker han opp, il capitano. Osvaldo krangler seg gjennom feltet og får med en hårsbredd med seg ballen rundt Handanovic. Han blir imidlertid nødt til å snu seg før han sender en klokkeren pasning til Totti som bare kan takke og bukke. Elleville scener på Olimpico og en fullt fortjent ledelse.

Udinese fikk det selvsagt veldig travelt og nødt godt av overtiden de selv hadde sørget for tidligere i omgangen. Det skulle imidlertid bli Roma som punkterte kampen ved Marquinho. innbytter Bojan dro seg fri på kanten og sendte et perfekt innelgg til brasilianeren som med hodet noterte seg for sin andre scoring i Romadrakten.

Med dette ebbet kampen ut og tre kjærkomne poeng blir dermed i hovedstaden. Poengene blir da også ekstra verdifulle ettersom både Napoli, Lazio og altså Udinese alle tapte. Det skyver Roma opp på 5.plass, kun ett poeng bak Udinese og 3 bak Lazio på den viktige tredjeplassen. Det kan nevnes at Inter også tok tre poeng hjemme mot Siena og fort kan bli den reelle utfordreren for Roma til Champions League-spill neste år.

Nå møter vi Viola hjemme på søndag, og vi får dermed muligheten til å spille på oss selvtillit før vi skal ut på bortebane igjen…