Tragedie i Serie B – serierunden avlyst

Piermario Morosini - 5 juli 1986 – 14 april 2012

FIGC melder at hele serierunden i Serie A er avlyst (utsatt), som følge av den tragiske hendelsen som inntraff i ettermiddag. 31 minutter var spilt av Serie B-oppgjøret mellom Pescara og Livorno da bortelagets midtbanespiller Piermario Morosini ble rammet av et hjerteinfarkt.

Medisinsk personell som var til stede kom raskt på banen for å gjenopplive spilleren, men 25-åringens liv sto ikke til å redde. Ambulansepersonell ble forsinket med 3 til 4 minutter grunnet en politibil som hadde parkert ved inngangen til stadion. Da Morosini omsider nådde sykehuset i Pescara ble det tidlig klart at den unge mannens liv ikke sto til å redde, og spilleren ble erklært død ved ankomst.

Morosini hadde kommet til Livorno på lån fra Udinese i januar. Han mistet sin mor og far i en bilulykke da han var 15 år. Senere døde også hans bror. Han tok seg i alle år av sin funksjonshemmede søster.

Avgjørelsen om å utsette alle kampene i Italia denne helgen oppleves som fornuftig i en sådan stund. Fra Norge kan vi gjøre lite annet enn å sende våre dypeste og varmeste kondolanser til de som holdt Piermario kjært. Riposa in pace, Piermario!

– Roma Club Norvegia –