Ny dato for Roma-Fiorentina fastsatt

Som alle vet ble samtlige kamper i Serie A og B suspendert inntil videre på grun av Piermario Morosinis tragiske dødsfall i Pescara lørdag. Morosini begraves i Bergamo torsdag. Det hersket lenge usikkerhet hvorvidt når den utsatte runden skulle gjennomføres. Etter heftig møtevirksomhet, med deltagelse fra blant andre Franco Baldini, falt Lega Calcio ned på å finne en ny dato for en 33. serierunden, uten å berøre denne helgens 34. serierunde hvor Roma møter Juventus i Torino. Juventus – Roma spilles altså kl. 20:45 nå på søndag.

Roma – Fiorentina spilles derimot onsdag 25. april klokken 15:00. Dette er en offentlig helligdag i Italia («Festa della Liberazione»), og markerer de tyske nazistenes retrett fra Nord-Italia (og landet forøvrig) samt den italienske fascismens fall i 1945. Etter alle private og offentlige markeringer tidligere på dagen bør det altså være gode muligheter for brukbar publikumsoppslutning. Kamptidspunktet er dessuten tilpasset (ihht. UEFAs regelverk) slik at runden ikke kommer i konflikt med semifinalen i Champions League mellom Real Madrid og Bayern München som spilles senere på kvelden (20:45).

Om denne endringen i kampprogrammet vil medføre en fordel eller ulempe for Romas del gjenstår å se. Etter seieren mot Udinese var det nok imidlertid mange som så frem til muligheten til å spille på seg enda mer selvtillit mot Fiorentina hjemme før vi skal ut i den tøffe bortebataljen mot Juventus. Romas bortestatistikk denne sesongen er som kjent som et vondt mareritt og ikke forenlig med en 3. plass i ligaen som betyr Champions League-kvalifisering foran neste sesong. Når det er sagt må det presiseres at  dette er selvsagte og udiskutable endringer i programmet med tanke på helgens hendelser.