Kjær-Heinze skal stoppe Juve, Palacio kommer til sommeren?

Trigoria Foruten langtidsskadede Burdisso, Juan, Cassetti og Lobont, sto Stekelenburg og Cicinho over dagens trening. For Stekelenburgs del skal det imidlertid ikke være fare for at han må stå over kommende søndag mot Juventus. Simon Kjær og Gabriel Heinze ble ifølge laroma24 drillet på stopperplass, mens Rosi og Taddei ble drillet på de to backene. I løpet av den taktiske delen av treningen krevde Luis Enrique fullstendig skjerming fra media og besøkende. Borini er tilbake i full trening og imponerte stort på trening forrige uke. I dagens internkamp scoret han 1-0 målet, mens Francesco Totti satte inn 2-0 med en av hans velkjente lobber.

Stadion AS Roma har som kjent inngått samarbeid med Cushman & Wakefield LLP i jakten på en velegnet tomt for Romas nye stadion. I en pressemelding inviteres innehavere av egnede tomter til å ta kontakt med Cushman & Wakefield. Størrelsen på tomten skal være minimum 10 hektar (100 000 kvadratmeter) og helst innenfor Romas bygrense. Roma har signert leiekontrakt for Olimpico ut 2014/2015, og stadig mer tyder på at Romas nye stadion planlegges å være klar til starten av 2015/2016-sesongen.

Bergonzi Nye Roma snakker ikke om dommerne, men laroma24 presenterer i dag noen artige kuriositeter før Juventus-Roma. Bergonzi har dømt Roma to ganger denne sesongen; først da Palermo ble slått 1-0 på Sicilia og senest da Roma tapte derbyet. Til tross for det dårlige derbyet, så har Roma vunnet 7 av 10 kamper med Bergonzi som dommer. De tre andre har blitt fordelt på 1 uavgjort og 2 tap. Av juventini huskes Bergonzi godt for Juventus-Napoli i 2007, da han ga Napoli to billige straffer. Videre var det Bergonzi, da som fjerdedommer, som viste ut Antonio Conte i oppgjøret Bologna-Juventus denne sesongen. Uansett, Bergonzi har dømt Juventus 3 ganger denne sesongen, og Juve har vunnet alle.

Mercato Som alltid mange rykter rundt Roma, men ikke så mange av den konkrete sorten. Fulhams Clint Dempsey har blitt nevnt en del det siste døgnet, men lite konkret å melde annet enn en antatt prislapp rundt €7m. De amerikanske eierne skal ha etterlyst en  spiller som kan styrke klubbens profil i USA, og Dempsey passer godt også til den tekniske profilen. Okakas agent uttaler i dag at Parma ønsker å kjøpe halve kontrakten, mens Roma helt sikkert håper Parma vil ha hele. Av mer interessante nyheter, så hevder avisen Leggo at Sabatini har sikret seg Genoas målhungrige Rodrigo Palacio. Avtalen er imidlertid i stand-by i påvente av eventuell kvalifisering til Champions League. Dersom det ikke blir Champions League vil Palacio være en rimelig løsning rent økonomisk, slik at budsjettet i størst grad kan gå til å dekke problemområdene. På den annen side, dersom Roma mot formodning kaprer tredjeplassen, vil Palacio trolig bli glemt i bytte mot en større drøm: Stevan Jovetic, eller alternativet Gonzalo Higuain.

Ellers meldes det stadig om en sterk Inter-interesse for Fabio Borini. Spillerens agent uttaler at spilleren ønsker å bli i Roma, men at ikke alt er i spillerens hender. Borini er som kjent deleid mellom Parma og Roma, og Inter ønsker angivelig å overta Parmas halvdel. Når det gjelder Juan og Heinze er det mer usikkert. Det ble meldt i går at Juan har avslått Flamengo fordi han ønsker å fullføre Roma-kontrakten, som går ut sommeren 2013. Corriere dello Sport melder imidlertid at brasilianeren neppe blir å finne i Roma neste sesong. Avisen spekulerer i en mulig overgang til Bayer Leverkusen. Heinze har opsjon på et nytt år i Roma-drakten, men ventes å avslå dette til fordel for å vente hjem til Argentina, hvor Boca, River og Lanus alle er interesserte.

Primavera Romas primaveralag leverer sterkt for tiden, og i går ble Crotones unggutter knust hele 9-0. Roma står nå på hele 91 mål denne sesongen, og siste oppgjør er mot Gubbio, som Roma slo 9-0 i forrige møte. Nico Lopez står nå med imponerende 15 mål på 11 kamper, og det er sterke signaler på at den unge uruguayaneren blir å se i Romas A-stall til neste år.

Calcio Scommesse Antallet på mistenkte kamper er nå oppe i minst 75, ifølge Il Giornale. Etterforskningen pågår fortsatt og i begynnelsen av mai ventes det siktelser. Slik det ser ut nå tyder det aller meste på at dagens Serie A-tabell er høyst tentativ. Når dommen kommer (antatt slutten av juli), vil det bli avgjort om klubbene blir straffet i inneværende sesong, eller om straffen blir utsatt til kommende sesong. Dersom dommen ikke vil ha noe å for den enkelte klubb i årets sesong, vil den bli utsatt til kommende. Roma er, slik det ser ut, ikke involvert i denne saken.