Intervju med Juve Norge!

Totti og Del Piero - fortsatt bandieri

Tradisjonsrik hatkamp mellom Juventus og Roma i morgen kveld. I den anledning har supporterklubbene slått av en mye mer vennlig prat for å høre hvilke tanker motstanderen har om kampen, vårt eget lag og fremtidsutsikter. Her er hva jeg svarte til Juventus Club Doc Norge. Her er hva Hussain Mehdi fortalte oss!

Juventus har Scudetto i egne hender. Tror du Roma kan by på problemer søndag?

Det tror jeg absolutt. Roma er det laget jeg frykter mest i de gjenværende kampene. Vi har sett at Roma kan by på problemer for hvilket som helst lag i år, og Roma var nære på å slå Juventus tidligere denne sesongen da de spilte 1-1 på Stadio Olimpico.

Hvilke svakheter bør Roma utnytte dersom de skal få med seg poeng fra Torino?

Jeg synes at Roma bør prøve å nøytralisere Andrea Pirlo så mye som mulig, og ikke la han dirigere spillet. Pirlo står med 11 assists denne sesongen og kommer til å være den største trusselen mot Roma. Når det er sagt så har Juventus sluppet inn mål fra distanse denne sesongen. Spillere som Totti, Pjanic og Lamela har alle god skuddfot som bør utnyttes.

Og hvordan skal Juventus slå Roma? Som tilhenger av et annet lag, hva anser du som Romas styrke(r) og svakhet(er)?

Jeg ser på spillestilen til Luis Enrique og angrepsrekken til Roma som de største styrkene. I likhet med Juventus liker Roma å ha ballen og dominere i ballbesittelse. Når alt klikker for Roma kan de spille den beste fotballen i Italia, og det håper jeg at vi unngår på søndag. Med tid og kontinuitet kan Roma bli en reell utfordrer.

Når det gjelder svakheter så er det rett og slett forsvaret. Roma har sluppet inn alt for mange unødvendige mål denne sesongen, og når de i tillegg har spillere som Burdisso og Juan ute så er det fordel Juventus. Simon Kjær er litt som Leonardo Bonucci og kan fort bli det svake punktet i forsvaret. Jeg synes at han har spilt bedre de siste kampene, men han må være på sitt beste for å stoppe Juventus på søndag. Dersom Roma spiller med høy forsvarsrekke kan det fort skape problemer.

Roma og Juventus er tradisjonelle motpoler i det italienske fotballandskapet. Avstanden har kanskje blitt enda større etter Roma fikk nye eiere. Hvilke tanker gjør du deg om nye Roma både sportslig og administrativt?

Jeg synes at Roma har det mest spennende prosjektet i Italia per dags dato. Det amerikanske eierskapet er interessant, og avtale med et selskap som Disney er moro! Thomas DiBenedetto er den ideelle presidenten som ikke blander seg inn i det sportslige, og lar de han har ansatt ta av seg jobben som de gjør best. Franco Baldini var i ledelsen da Roma vant Scudetto, han vet hva som trengs for å lede et lag tilbake i toppen. Walter Sabatini er den rette mann til å finne Luis Enrique de spillerne han trenger, og med Sabatini kan Roma-fansen lene seg tilbake og vente til han finner den nye Pastore.

Jeg synes at denne ledelsen har vist styrke og personlighet da de valgte å beholde Luis Enrique mens resten av Italia ropte etter hans oppsigelse. I mine øyne har det vist seg å være det rette valget. Resultater kommer selvfølgelig med kontinuitet og tid.

Er det noen spillere i dagens Roma du frykter?

Roma har mange gode og uforutsigbare spillere. Om jeg må velge to eller tre spillere hadde jeg først og fremst valg Daniele De Rossi. Han spiller overalt, og han ga Juventus trøbbel til og med da han spilte som midtstopper i desember. Vi var heldige nok til å slippe han i Coppa Italia kvartfinalen, og Roma har nesten vært et annet lag uten De Rossi på banen denne sesongen.

En annen spiller som jeg frykter er Erik Lamela. Argentineren kan dra av seg flere spillere på en gang og skape mye rom. Den siste er selvfølgelig Francesco Totti. I en alder av 35 er han fortsatt den gladiatoren han var for ti år siden.

Til slutt, hva blir resultatet og hvem scorer målene?

Jeg tipper 1-1. Osvaldo gir Roma ledelsen med en heading, og Quagliarella utligner for Juventus. Jeg spår en underholdende kamp!

Lykke til!

Vi takker Hussain Mehdi for praten, og ønsker han og resten av Juve Norge lykke til med slutten av sesongen. Mehdi kan følges på twitter