Helsvart dag for Roma

Etter seieren mot Udinese hadde mange Roma-fans på nytt fått tilbake håpet om tredjeplassen som vil gi CL-plass til neste sesong. Det tok derimot ikke lange stunden før dette håpet fikk seg en solid høyre da Vidal dunket inn ballen allerede før det var spilt 4 minutter. Et spørsmål man kan stille seg er allikevel om ikke Vidals scoring var den andre ripen i håpet, ettersom man må kunne stille seg opptil flere spørsmål rundt laguttaket til Luis Enrique til dagens kamp. Både Totti, Heinze, Lamela og Bojan startet på benken, mens Perrotta overraskende nok fikk sjansen fra start. De Rossi ble valgt som stoppermakker til Simon Kjær, mens midtbanen ble bestående av nevnte Perrotta, Marquinho og Gago. Pjanic fikk rollen bak Osvaldo og Borini fremst på banen, mens Angel og Rosi startet på henholdsvis venstre- og høyreback.

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie – Quagliarella, Vucinic
Roma: Stekelenburg – Rosi, De Rossi, Kjaer, Jose Angel – Perrotta, Gago, Marquinho – Pjanic – Osvaldo, Borini

Kampen kunne ikke startet verre for Roma, og bare minutter var gått da De Ceglie ble spilt gjennom av Claudio Marchisio. De Ceglie fant Vidal inne i feltet, og chileneren satte ballen sikkert i mål bak en sjanseløs Stekelenburg. Arturo Vidal doblet ledelsen til 2-0 etter bare 8 minutter, etter flott forarbeid av Mirko Vucinic. Montegrineren var i dagens kamp en helt annen spiller enn den slappe Vucinic vi så for Giallorossi på tampen av Roma-karrieren hans. Roma skapte ingenting, og det var vanskelig å kunne se noen vei tilbake for et Roma-lag som slet på alle plan. Det er meget bekymringsverdig å se et Roma-lag som fremdeles gjør de samme defensive feilene som de gjorde i starten av sesongen, og mot et lag som Juventus gjør man det ikke ustraffet. Vucinic prøvde seg med et frekt skudd like etterpå, men Stekelenburg reddet forsøket.

Roma glapp i markeringene (igjen) på et Pirlo-frispark, og Chiellini var veldig nære å sette 3-0 for hjemmelaget. Heldigvis for Roma spratt ballen i bakken og utenfor målet til Stekelenburg. Dersom man fremdeles hadde et ørlite håp om et Roma-mirakel på 0-2, kunne man trygt legge det vekk etter 26 minutter. Marchisio lurte offside-fellen, og Stekelenburg ruste ut for å hindre 0-3. Resultatet ble rødt kort nummer 2 for sesongen til Roma hollandske målvakt, straffe til Juventus, og den evige diskusjonen rundt dobbel straff i form av både straffe og rødt kort i lignende situasjoner. Marchisio hadde neppe rukket ballen, og Roma hadde flere spillere inne i feltet, så det kan absolutt diskuteres hvorvidt rødt kort var en riktig situasjon, men alt i alt er det lite produktivt å se noen andre å skylde på for dagens tap enn Romas spillere og Luis Enrique. Borini ble ofret for Curci, som faktisk reddet straffeforsøket til Pirlo. Dessverre for Curci og Roma var Pirlo først på returen, og satte sikkert inn 3-0 for hjemmelaget. Iskaldt av Pirlo å velge en slik løsning for å slippe å få målet sitt notert som straffemål. Game – set – match.

De Ceglie var livlig på kanten, og holdt på å øke til 4-0 da han smelte av et skudd fra utenfor straffefeltet etter hjørnespark. Curci kunne med lettelse se at det harde skuddet gikk på utsiden av stolpen, før Curci måtte i aksjon på et forsøk fra Quagliarella. Lagene gikk til pause med 3-0 fordel Juventus, og på benken satt Totti og revurderte sine tanker om å spille til han fyller 40…

Andre omgang ble ikke særlig underholdende, og var preget både av at kampen i realiteten var avgjort, samt at både Roma og Juventus skal ut i en ny ligarunde allerede på onsdag formiddag. Del Piero kom inn for Quagliarella etter vel timen spilt, mens Totti ble sittende igjen på benken for Roma. Luis Enrique valgte heller å erstatte Osvaldo med Bojan og Pjanic med Lamela. Dermed ble det ingen siste kamp mellom Totti og Del Piero i Serie A. Det ble ingen mål på Del Piero i kveld, men Marchisio økte til 4-0 etter forarbeid av De Ceglie og Vucinic i det 52.minuttet av kampen. Marchiso kunne øket til 5-0 litt senere, men Curci fikk hånden på ballen og avverget. Del Piero hadde en sjanse, men skuddforsøket var aldri i nærheten av å true Curci i Roma-buret. Kampen ebbet ut i 4-0, og siste halvdelen av 2.omgang var enkelt og greit en kjedelig affære, der begge lag virket mest opptatt av å trille ball og spare mest mulig energi frem mot onsdagens kamper. Borriello fikk også et innhopp for Juventus, og skapte omtrent like mye furore for Romas backer som han gjorde for alle andre forsvar da han spilte for Roma, nemlig nada. Roma møter da Fiorentina i serierunden som ble utsatt grunnet Morosini sin tragiske bortgang.

Dessverre for Roma lot nok en gang spillerne frustrasjonen komme til syne, og det spørs om ikke Lamela vil ha en suspensjon i vente på seg etter en stygg episode med Lichtsteiner. Den mildt sagt lite joviale Juventus-spilleren viste 4 fingre til Lamela (en klar henvisning til både dagens resultat og Totti sin velkjente gestikulering for en del år tilbake), og Erik Lamela svarte med å spytte på skulderen til Lichsteiner. En meget unødvendig avslutning på kampen fra Lamela sin side, og det siste Roma trenger i avslutning på en meget tøff sesong. Luis Enrique forklarte forøvrig benkingen av Totti med at han forventet en fysisk kamp, og dermed valgte å spare Totti frem til onsdagens kamp. Det er lett å være etterpåklok, men det må også sies at det må være lov å være kritisk til avgjørelsene i en kamp som ender med 4-0 tap. Selv om man er etterpåklok trenger det ikke nødvendigvis å bety at man tar feil…

 

Onsdag er det derimot ny kamp og nye muligheter, men Roma må heve seg mange hakk for å ta poeng på onsdag, til tross for at motstander Fiorentina også er et lag som sliter kraftig for tiden.