Siste sjanse for 3.plassen?

Etter den grusomme kampen mot Juventus på søndag, er kun tre poeng godt nok for Roma i morgen. Med fem runder igjen av årets Serie A er Roma 5 poeng bak tredjeplassen. Luis Enriques menn er altså avhengig av at både lazio (5 foran), Udinese (2 foran) og Napoli (1 foran) avgir poeng i sesongavslutningen dersom Roma skal kvalifisere seg for neste års Champions League. Første hinderet er altså Fiorentina, et lag som overraskende nok fremdeles står i fare for nedrykk. Fiorentina-trener Delio Rossi må klare seg uten Montolivo og Pasqual, som begge er ute av troppen grunnet skader. Delio Rossi har med seg følgende mannskal til den evige stad:

Amauri, Behrami, Boruc, Camporese, Cassani, Cerci, De Silvestri, Felipe, Gamberini, Jovetic, Kharja, Lazzari, Ljajic, Manfredini, Nastasic, Natali, Neto, Olivera, Romulo og Salifu.

Med andre ord er det duket for to potensielle gjensyn med tidligere Roma-spillere i form av Cerci og Kharja. Hverken krølltoppen Cerci eller Kharja slo ut i full blomst i Roma (og har vel strengt tatt ikke gjort det noen andre steder heller), men begge kan være aktuell fra start for de lilla i morgen, spesielt med tanke på skaden til Montolivo. Den største trusselen på papiret (og la oss være ærlig, på banen) er nok definitivt Jovetic. Montegrineren, som gav opp krølltoppkampen mot Cerci og klippet seg kort, har vært meget målfarlig denne sesongen. Hele 13 scoringer har Jovetic notert seg for, hvilket er mer enn både Osvaldo (11) og Borini (9) hos Roma.

Bakerst har Fiorentina Boruc i mål, mens forsvarstreeren sannsynligvis blir bestående av Gamberini, Nastasic og Natali. Med fraværet av Montolivo og Pasqual blir den sentrale linjen i Fiorentina definitivt svekket, og en mulig oppstilling kan se slik ut:

Boruc – Gamberini, Nastasic, Natali – De Silvestri, Behrami, Kharja, Lazzari, Cerci – Ljajic – Amauri

Roma på sin side har fremdeles Burdisso, Cassetti, Lobont og Juan ute. I tillegg er Totti ute med sykdom, og mye tyder dermed på at Borini, Osvaldo og Pjanic starter fremst for Roma. Lamela ble som kjent suspendert i tre kamper etter episoden med Lichtsteiner mot slutten av Juventus-kampen. Bojan står også over grunnet gule kort. Som vanlig er det helt umulig å gjette Luis Enrique sine førsteellevere, men tør man håpe at De Rossi flyttes fremover på banen i morgen?

Curci – Taddei, Kjær, Heinze, Angel – De Rossi – Gago, Marquinho – Pjanic, Osvaldo, Borini

Statistikken i forkant av kampen er definitivt trivelig lesning for Roma-supportere. Ikke siden 1992 har Fiorentina vunnet på bortebane mot Roma, da med en viss Batistuta på scoringslisten for laget fra Firenze. I årets sesong har Fiorentina bare tatt 12 poeng på bortebane. Det har vært mye snakk om Romas elendige borteform denne sesongen, men det kan altså nevnes at Fiorentina har tatt 5 poeng mindre enn Roma borte fra eget gress denne sesongen. Roma på sin side har tatt 33 av sine poeng på hjemmebane denne sesongen, og det er takket være dette, samt at de fleste andre lag rundt Roma på tabellen har rotet ting til for seg selv, at Roma fremdeles har muligheten til tredjeplassen.

Osvaldo står på 11 mål denne sesongen, noe som absolutt ikke er dårlig, spesielt med tanke på at han gikk skadet en periode midtveis i sesongen. Borini, som også har vært ute med skade nå nylig, står med 9 scoringer, og det bør absolutt være gode muligheter for at minst et av disse sifrene økes i morgen formiddag. Roma har bare spilt 0-0 en gang denne sesongen, mens Fiorentina har vært involvert i hele syv 0-0 kamper. To små kuriositeter som også kan nevnes. Roma står med +6 i målforskjell, mens Fiorentina står med -6. Fiorentina er også laget sammen med Udinese som har benyttet seg av færrest innbyttere denne sesongen med 82 mulige av 99).

Både Roma og Fiorentina står med hele 13 tap denne sesongen, og det er en særdeles viktig kamp for begge lag i morgen. Fiorentina vil med seier kunne få litt pusterom ned til nedrykksstriden med tre poeng, mens Roma er avhengig av poengene for at ikke lagene foran kan stryke Roma av listen over lag som kjemper om 3.plassen.

Kampen sparkes i gang 15.00 i morgen formiddag (dette er altså serierunden som ble utsatt i etterkant av Morosinis bortgang i kampen mellom Pescara og Livorno), og kan sees på Canal + Sport3, med sendestart 14.55. Kampen vises også på web-tjenesten Csports.

 

Daje!