Supporterne snur ryggen til

Roma har i løpet av et år gått fra å være en utålmodig klubb, til å bli bortimot verdens mest tålmodige. I de dårligste stunder har Curva Sud proklamert at de aldri kommer til å være slaver for resultatene, og selv i går stilte de med et banner som fortalte Luis Enrique at han var en ekte mann i en verden full av falske. Men idyllen slår sprekker. Tålmodigheten har tatt slutt.

Etter gårsdagens tragikomiske forestilling mot Fiorentina stilte 4-500 Romanisti seg ved utgangen og nektet spillerne å forlate Olimpico. Jose Angel og Bojan var de første som prøvde å forlate stadion, men de ble raskt sendt tilbake av vaktene. Etter en stund forlot hele laget Olimpico samlet i buss, mens de fremmøtte supporterne sang at de (spillere? trenerne?) skulle ut ved midnatt. Protesten var sivilisert, men tydelig: Roma-supporterne er ikke fornøyde med situasjonen.

Franco Baldini og Walter Sabatini ble stående lenge med de fremmøtte. Sabatini lovet fremgang på overgangsmarkedet kommende sommer, mens Baldini måtte svare på spørsmål rundt Luis Enrique. Mange uttrykte særlig et ønske om å få Zdenek Zeman tilbake på benken. Etter kampen fortalte imidlertid Baldini at han tar det fulle og hele ansvaret, og at Luis Enrique blir så lenge det er han som har valget.

Situasjonen har roet seg noe, men også i dag er det tilløp til polarisering mellom klubb og supportere. Simon Kjær (som ifølge tysk presse er svært nær å bli værende i Roma på et nytt lån), José Angel og Pablo Osvaldo ble regelrett latterliggjort. Da Angel forlot Trigoria ble han møtt med hånlig applaus. Marquinho, derimot, ble applaudert for sin innsats den siste tiden.

Luis Enrique jobber nå på lånt tid, uansett hvor mye Baldini tror på hans evner. Mange rapporter antyder i dag at spanjolen gir seg ved sesongslutt.