Il Derby Del Sole: Helg uten håp

Håpet om Champions League er ute, selv om det fortsatt finnes en teoretisk mulighet for at Roma kan kapre tredjeplassen. Luis Enrique har selv innrømmet at ambisjonen nå er å sikre deltakelse i Europa League neste år, men fremfor alt handler helgens kamp om å gjenreise æren etter en ytterst pinlig uke. Il Derby del Sole – lørdag 20:45.

Roma har alt annet enn en god inngang til det klassiske derbyet om sør-Italia. Roma og Napoli var de to første lagene fra midt/sør-Italia som ble tatt inn i Lega Calcio, hvilket er bakgrunnen for oppgjørets store status, og særlig gjennom 70- og 80-tallet var solderbyet forbundet med enorm prestisje. Denne gangen møtes to lag som neppe kan være helt fornøyd med hvordan sesongen har fortonet seg.

Særlig ikke Roma. Den siste uken har vært bekmørk (0-4 mot Juventus og 1-2 mot Fiorentina), og foruten dårlig selvtillit er også tre nøkkelspillere suspendert. De Rossi fikk gult kort mot Fiorentina og er dermed suspendert. Osvaldo ble utvist etter å ha slengt med leppen mot dommeren, og fikk for sikkerhets skyld også to kamper etter å ha applaudert linjedommeren ironisk for hans avgjørelse.  Erik Lamela fikk tre kampers suspensjon for å ha spyttet mot Lichtsteiner, og er dermed suspendert denne helgen. Vi må i tillegg føre opp noen skadefravær. Nicolas Burdisso er fortsatt ute, men tilbake i full trening innen en måned. Juan er også ute til rundt midten av mai, samtidig som keeperduoen Stekelenburg/Lobont også er usikker/uaktuell til lørdagens kamp.

Oppsummert mangler Roma altså De Rossi, Osvaldo, Lamela, Burdisso, Juan, Stekelenburg og Lobont. 6 av disse hadde vært i Luis Enriques førsteellever.

Det skulle i så måte være enklere å spå en førsteellever, men man vet som kjent aldri med Luis Enrique. Curci er det opplagte keepervalget, mens Kjær og Heinze også ventelig blir å se i midtforsvaret. På backplass står det mellom fire navn: Taddei, Rosi, Angel og Marquinho. Angel har blitt kritisert sterkt denne uken, og starter neppe i morgen. Dermed ligger det an til at enten Marquinho eller Taddei tar venstrebacken, hvor undertegnede noe overraskende lander på Marquinho. Ren gjetting på høyrebacken, men ikke utenkelig at Rosi foretrekkes på grunn av hans hurtighet, noe som kan bli avgjørende i morgen.

Gago tar De Rossis dype midtbanerolle, selv om han ved utallige anledninger har vist at han ikke behersker rollen. Han får selskap av Pjanic, med mindre Luis Enrique velger bosnieren som trequartista i fraværet av angripere. I så tilfelle vil også Marquinho flyttes frem til midtbanen. Simplicio, Greco og Perrotta kjemper om den siste midtbaneposisjonen, hvor undertegnede lander på Simplicio rett og slett fordi han er blant de få som ikke har blitt slaktet av supporterne denne uken. Med tre tilgjengelige spisser blir det Borini, Bojan og Totti, med forbehold om at Bojan plasseres på benken for å ha alternativer utover i kampen.

Alternativ 1: Curci; Rosi, Kjær, Heinze, Marquinho; Gago, Pjanic, Simplicio; Bojan, Borini, Totti.
Alternativ 2: Curci; Rosi, Kjær, Heinze, Taddei; Gago, Marquinho, Simplicio; Pjanic, Borini, Totti.

For Napolis vedkommende har sesongen variert mellom de store høydepunkter og noen riktig skuffende poengtap. Av den grunn befinner de seg et par hakk lavere enn de burde, men fortsatt med godt heng på tredjeplassen. Med seier lørdag vil de gå forbi Lazio med 2 poeng, og dermed sette presset på Lotitos bosman-spillere. I motsetning til Luis Enrique råder Mazzarri over et bortimot skadefritt mannskap, selv om han ved flere anledninger har poengtert at spillerne er slitne. Det er vi alle.

Napoli kommer med sin sedvanlige 352-formasjon med Morgan De Sanctis i mål. Hugo Campagnaro må stå over grunnet skade, noe som etterlater et lite hull i trebacksforsvaret. Gazzetta dello Sport tipper Fernandez i Campagnaros fravær, men det kan like gjerne også bli Britos. På midtbanen er Donadel eneste fravær, noe som er bortimot helt betydningsløst. Usikkerheten består i om Mazzarri vil velge Gargano-Inler-Hamsik som diamant, eller om Dzemaili flyttes inn fra start, Hamsik flyttes opp og Lavezzi starter på benken. Vi prøver oss med to alternativer, også for Napoli:

Alternativ 1 (3511): De Sanctis; Fernandez, Cannavaro, Aronica; Maggio, Inler, Gargano, Dzemaili, Zuniga; Hamsik, Cavani
Alternativ 2 (3412): De Sanctis; Fernandez, Cannavaro, Aronica; Maggio, Inler, Gargano, Zuniga; Hamsik, Cavani, Lavezzi

Kampen spilles 20:45 på Stadio Olimpico. Du ser den på Canal+ Sport 3 og Csports.no!

FORZA ROMA!