Luis Enrique dagen derpå

Det skulle ikke mye til, men Roma viste i det minste spillemessig framgang mot Napoli i en kamp som endte 2-2 etter scoringer av Marquinho og innbytter Simplicio. Luis Enrique mente poengdeling fikk være greit:

”Vi var veldig gode i første omgang, men i andre sleit vi med presset til Napoli. Men alt i alt gjør vi en god kamp hvor uavgjort var rettferdig, men allikevel føler jeg vi hadde fortjent mer.

Enrique la ikke skjul på at laget trenger en seier: ”En seier hadde gitt oss en skikkelig moral-boost. Jeg var fornøyd med forestillingen, men ønsker ikke å snakke om enkeltspillere. Hele laget, fra de som spilte til de som satt på benken viste stor lagmoral. På banen prøvde vi å produsere vår type fotball, både i angrep og forsvar. Napoli er et bra lag, som greide å kjempe seg tilbake i kampen.”

Som vanlig måtte Luis Enrique svare på spørsmål om sin fremtid. Meldingene fra Curva Sud var klar: deres tålmodighet er slutt: ”Min fremtid er i Verona på tirsdag,” sier Enrique og tenker på Roma’s kommende borteoppgjør mot Chievo. ”Vi vil prøve å vinne, akkurat som vi vil prøve å vinne hver eneste gjenstående kamp. Når sesongen er over vil jeg snakke med klubben om problemene vi har hatt og hvordan vi skal løse dem. Så skal vi komme med en løsning.”

Om Roma ikke har en spesielt populær trener om dagen så har de i alle fall fortsatt en rakrygget kaptein. Totti tok med seg en del av sine lagkamerater bort til Curva Sud etter kampslutt for å stå ansikt til ansikt med supporterne og for å ta ansvar for den dårlige sesongen. Om mishagsytringene haglet mot Luis Enrique og resten av laget, kunne man samtidig høre ”Cé solo un Capitano” fra den sørlige svingen.

”Det var flott av Totti å gå bort til fansen” sa Luis Enrique etter kampen. ”Jeg gikk ikke bort fordi det ville vært å provosere supporterne. Du vil uansett ikke se meg under Curvaen, selv om vi skulle vinne 20 på rad. Det er for spillerne.”

I andre nyheter ser betennelsen i skulderen til Stekelenburg ut til å muligens holde han utenfor de tre resterende kampene. Burdisso derimot nærmer seg og trente i dag med resten av gruppa. Verdt å merke seg er det at Roma’s neste kamp er allerede tirsdag borte mot Chievo. Kampstart er 18.00