Spillervurderinger: Roma-Napoli

Lobont: 6.5: Er sjanseløs på fyrverkeriene fra Zuniga og Cavani, og gjør ellers en solid kamp. Stopper et par farlige 1-mot-1 situasjoner og viser generelt stor kompetanse.

Rosi: 6.5: En av Romas beste. Holder høyresiden med gode taklinger og enorm innsatsvilje og bidrar bra fremover. Glimrende innsats på 1-0 målet, og selv om ikke energien forblir den samme gjennom hele kampen holder det til mer enn godkjent.

Kjær: 6.0: Bedre enn på lenge av dansken, som usynligjør Cavani totalt i første omgang. Er igjen ekstremt uheldig når Zuniga scorer etter en corner som feilaktig dømmes mot han, men burde muligens ha presset Cavani mer i forkant av 1-2 målet. Det skal dog sies at han tvinger Cavani inn i en situasjon hvor uruguayaneren må få stjernetreff for å score, men det hjelper jo lite når det er det han faktisk gjør.

Heinze: 5.5: Biter godt fra seg i taklingene, men sliter voldsomt med farten til Cavani og senere Lavezzi. Er i det hele tatt usedvanlig usynlig gjennom hele kampen, men kan ikke klandres for noen av målene.

Taddei: 6.5: Durer fram og tilbake som en dynamo på venstrekanten, og nøytraliserer en framrusende Maggio gang på gang. At det glipper et par ganger er dessverre ikke overraskende, da han får liten hjelp fra Heinze. Bidrar i tillegg i angrep med mange løp og gode innlegg, og er en konstant plage for Napoli. Eneste minuset er at han til stadighet glemmer hvordan han skal koordinere offside-fella sammen med resten av forsvaret.

Gago: 5.0: Fullstendig ute og kjøre da han drukner i hullet De Rossi etterlater på midtbanen. Strør feilpasninger, bommer på posisjonering og kroner det hele med den verste missen i 2012 så langt. Skal dog sies at han får det vanskelig mot en intensiv og pressende Napoli-midtbane når Pjanic bare tidvis jobber hjemover.

Pjanic: 5.0: Enda mer usynlig enn Gago. Bosniakken prøver og prøver, men i dag får han det rett og slett ikke til. Trenger å bygge opp fysikken sin over sommeren, for per dags dato er han omtrent like duellsterk som Jeremy Menez. Byttes ut med Simplicio, og savnes aldri.

Marquinho: 7.0: Dagens høydepunkt for undertegnede var verken Marquinhos mål eller scoringen og feiringen til Simplicio; det var reaksjonen til Marquinho når Gago brant alle sjansers mor i første omgang. Mens resten av laget tok seg til hodet og himlet med øynene stormet den nyankomne brassen bort til den lamslåtte argentineren, dro han på beina og røsket liv i han igjen. Den dosen fighting spirit Marquinho injiserte i laget der og da kan ikke undervurderes, og foruten en kald og presis avslutning på 1-0 bidrar han med konstant press mot Napoli-målet samtidig som han jobber bra hjemover.

Totti: 7.5: IL MIGLIORE: Dominerte Totti kampen? Nei, han ble for det meste markert ut av en djevelsk innbitt Salvatore Aronica.Men ni av ti Roma-sjanser skapes av kapteinen, og hadde angrepet klart å utnytte alle mulighetene han serverte på løpende bånd i første omgang hadde Roma hatt en mer komfortabel ledelse til pause enn 1-0. I andre omgang får han knapt en meter av Napoli-forsvaret, hvilket åpner for at mindre profilerte navn som Tallo og simplicio får det rommet de trenger for å utligne. Tiden går, men Totti består fortsatt som den viktigste brikken i det romerske angrepet.

Bojan: 6.0: Prøver og feiler, men får til mye bra også. River seg løs fra Cannavaro&co gjentatte ganger, men får lite støtte av resten av laget. Skaper mye, selv om han ikke er særlig flink til å utnytte det selv. I første omgang sørger han får at Maggio blir for opptatt i forsvar til å kunne herje som han vil i andre enden av banen, men forsvinner i andre omgang og erstattes av Tello.

Borini: 5.0: Sjeldent svak kamp av Borini. Totalt usynlig nesten hele kampen, og sliter med å koordinere angrep med Rosi. Løper mye, men for ofte til ingen nytte.

Simplicio: 6.5: Hovedstadens Smørbukk kommer inn når alt synes å være tapt, men spiller seg kjapt inn i kampen og er på rett sted til rett tid når han møter innlegget for Tallo og redder ett poeng og en god del stolthet og ære for laget. Får plusspoeng for en feiring som var så reinspikka idyllisk at man bare kan tørke tårene.

Tallo: 6.0: Undertegnede kan da umulig være den eneste som sukket oppgitt når den hengslete nittenåringen luntet ut på banen for å sette inn støtet mot laget som satte fyr på dødens gruppe i årets Champions League? Denne forutintattheten ble uansett gjort til skamme når Tello på glimrende vis danser seg forbi Maggio og resten av blåtrøyene gang på gang før han serverer Simplicio. Denne karen fortjener mer spilletid.

Greco: NA: Gjør seg altfor lite bemerket på for kort tid til å få en vurdering.

Luis Enrique: 7.0: Spanjolen hever seg betraktelig. Laget virker mer aggressivt og samkjørt enn på lenge, og det evige presset på ballfører lager konstant trøbbel for Napoli. Det er ikke trenerens feil at Gago ikke evner å treffe mål fra én meters hold, og denne typen baklengsmål er det ingen trener i verden som kan gardere seg mot. Har et mareritt med skader og suspensjoner på nesten halve laget, og har følgelig få alternativer. Viser dog guts når han sender utpå Tello og Simplicio, og det er dette byttet som til slutt redder poenget.

 

 

Enig? Uenig? Si din mening i kommentarfeltet under!