Chievo – Roma: Mest for gøy, litt for Europa League

Totti og Marquinho var gode mot Napoli. Blir de fremtredende også mot Chievo?

Roma står overfor en tøff utfordring når kun 3 kamper gjenstår av sesongen. Håpet om tredjeplass og spill i Champions League er for lengst ute, og selv Europa League begynner å se tøft ut. Napoli, Udinese, Inter og Lazio står alle likt på 55 poeng, og Roma ligger på syvendeplass med 51 poeng. For å sikre Europa League-spill må Roma opp på 4-5.plass, eventuelt 6.plass avhengig av hva som skjer i Coppa Italia-finalen. Ingen umulig oppgave, men Chievo må slås tirsdag kveld.

Det har vært meget turbulente uker i Roma, og etter 2-2 mot Napoli rant begeret over for Curva Sud. Etter kampen raste supporterne og Totti ble stående under curvaen for å lytte til hva supporterne hadde å si. Trolig ble det fremmet en idé om at Luis Enrique kanskje burde reise hjem, noe Franco Baldini på det sterkeste avfeiet etter kampen. På mandagens pressekonferanse uttalte Luis Enrique at hans fremtid er i Verona (altså neste kamp), men poengterte samtidig at han hadde bestemt seg for hva som skjer etter sesongen. Det kan virke som om Luis Enrique slutter ved sesongslutt.

Som vanlig har Roma en rekke skader og suspensjoner. Da laget satte seg på bussen mandag ettermiddag, var det uten Lamela og Osvaldo, som begge er suspendert. På skadelisten finner man Stekelenburg, Rosi, Juan og Burdisso, selv om sistnevnte nå er tilbake i tilnærmet full trening. Dette innebærer at Luis Enrique nok en gang får en vrien kabal å løse før kampstart.

Lobont starter trolig i buret etter god kamp mot Napoli, mens Heinze og Kjær ventelig tar plassen i midtforsvaret. Jose Angel får trolig sjansen på venstreback, mens Taddei tar høyrebacken. På midtbanen er Daniele De Rossi tilbake etter suspensjon, og får etter all sannsynlighet selskap av duoen Pjanic-Marquinho. I fravær av andre alternativer starter trolig Borini, Totti og Bojan i angrepet, med mindre Luis Enrique overrasker med å velge Piscitella eller Tallo. Hvis sistnevnte får sjansen vil Chievos sportslige ledelse trolig lure på hva som har slått dem, ettersom ivorianeren faktisk er på lån fra nettopp Chievo. Ellers verdt å nevne at Federico Viviani også er med i troppen.

Roma 433: Lobont; Taddei, Kjær, Heinze, Angel; De Rossi, Pjanic, Marquinho; Totti, Borini, Bojan.

Chievo står på 44 poeng og har dermed 9 poeng ned til Lecce på nedrykksplass. Med 3 kamper igjen innebærer dette at det muligens finnes en eller annen matematisk mulighet for at de rykker ned, men dette er svært usannsynlig ettersom det ligger 6 lag mellom dem og Lecce. Likevel, med poeng på tirsdag vil de flygende eslene være sikret nok en sesong i Serie A.

Chievo har ingen suspenderte, men en rekke småskadde spillere. Hjemmelaget har ikke sluppet en liste over troppen til denne kampen, men ifølge Gazzetta dello Sport er Thereau, Dramé, Andreolli og Dainelli alle høyst usikre, samtidig som Moscardelli og Gulan er ferdig for sesongen. Dette innebærer litt rokade, spesielt i forsvarsrekken.

Solide Sorrentino tar som vanlig plassen i buret, og vil trolig voktes av Sardo, Cesar, Acerbi og Jokic. Her kan imidlertid også Frey være aktuell, i tillegg til Dramé dersom han blir klar. Mye tyder uansett på at Cesar og Acerbi blir foretrukket på midtstopperplass. Dersom Vacek blir klar, vil han ventelig innta en posisjon på midtbanen sammen med Bradley og Hetemaj. Hvis ikke trer Luciano inn. Bak spissene vil Cruzado ta plass, mens Pellissier og Paloschi blir å finne helt fremme.

Chievo 4312: Sorrentino; Sardo, Cesar, Acerbi, Jokic; Vacek, Bradley, Hetemaj; Cruzado; Pellissier, Paloschi.

Kampen sendes tirsdag kl 18:00 på Canal+Sport, Canal+SportHD og Csports.no med Øyvind Johannesen som kommentator. Vi krysser fingrene for en fin forestilling og 3 poeng!