Chievo – Roma: Mest vann

Advarsel «spoiler»: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DtKQ4Y3vQ9c[/youtube]

Som en trist påminnelse om dagens overskrifter hjemme i Norge lå hele Nord-Italia, inkludert Stadio Bentegodi i Verona badet i vann denne 1. mai-kvelden. Som om ikke Roma har hatt problemer nok på bortebane tidligere denne sesongen, gjorde det altså ikke saken enklere for Luis Enrqiues tiki-taka.

Roma tok på seg badebuksen og løp inn i badeparken med følgende ellever: Curci; Taddei, Kjær, Heinze, Josè Àngel; De Rossi, Gago, Marquinho; Borini, Totti og Bojan. Chievo på sin side hev utpå: Sorrentino; Frey (broren til Frey), Acerbi, Cesar, Dramè; Vacek, Bradley, Hetemaj; Cruzado; Paloschi og Pellisier.

Etter de 20 første minuttene er det ingenting å melde annet enn at Baldini har klippet seg. Av andre kuriositeter kunne en merke seg at Curci på dette tidspunktet var desidert våtest på banen etter å ha fått god glid på gresset ved flere anledninger.

Den første sjansen i kampen får Paloschi. Men selv om den unge italieneren sannsynligvis ikke skulle ha vært det blir han avvinket for offside. Josè Àngel var altfor sen til å rykke ut. Det spilte imidlertid liten rolle ettersom Curci var fint nede til venstre på Paloschis skudd, og ble enda litt mer våt i samme slengen.

Et nytt langt gjespekor senere får plutselig Bojan til to touch setter hverandre og drar forbi Rigoni. Sistnevnte feirer imidlertid passeringen med en takling inspirert av den store rutsjebanen i Gardaland, like rundt svingen. Gult kort og hårføner fra dommer Banti.

På det påfølgende frisparket druser Francesco Totti ballen hardt mot mål. Dessverre for Roma går ballen via et Chievo-ben og ut til corner. Denne ender etter hvert ute hos Bojan på kanten av sekstenmeteren, men forsøket fra spanjolen er dårlig.

Nå skjer det imidlertid ting. Finnen Hetemaj befinner seg etter noen tryllekunster fra Romaforsvaret, og i særdeleshet Josè Àngel, plutselig alene med den klissvåte keeperen Curci. Nok en gang er imidlertid romeren patent i buret.

Rett før pause blir Romas forsvar nok en gang utspilt og kun en god blokkering fra Kjær forhindrer Sergio Pellisier fra å sende Chievo i ledelsen. Luca Banti blåser deretter av førsteomgang til alles store fornøyelse. Særlig Curcis.

Chievo best på innsats, mens Roma faktisk var nærmest på frisparket til Totti.

Vel ute fra garderoben etter pause står Tallo klar til å komme innpå for Roma til sin tredje opptreden denne sesongen. Mannen fra Elfenbenskysten er faktisk på lån (med opsjon på halve kontrakten) fra Chievo, og fikk nå både muligheten til å vise dem hvor god han er, og ikke minst hvor våt han kan bli.

Heinze skulle imidlertid komme han i forkjøpet da han glatt tok fra Curci vannmann-tittelen med en fest av en takling i banens til nå største sølepytt. Etter en gedigen vannsprut, som garantert hadde ført til noen renseregniner hjemme i Norge, kom Argentineren seg på beina etter å ha ligget nede og kjent litt på livet.

Chievo på sin side fortsetter å gå i offisde, og skylder sikkert på alle andre enn seg selv for det.

Nå blir det riktig så morsomt og Luis Enrique feirer med å posere i sesongens festligste jakke som hadde fungert utmerket under trick & treat. Josè Àngel får en gli det norske smøreteamet i langrenn bare kan drømme om, og feier ned Alberto Paloschi til fortjent kompensasjon fra dommer Banti i form av et gult kort.

Sabatini hoster skikkelig på tribunen nå. Tenner en ny sigarett.

Så scorer Chievo. Offside. Chievo kan bare ikke dy seg i ettermiddag. End to end stuff er det plutselig blitt når Borini kommer alene gjennom, men avslutter i nettveggen. For noen måneder siden hadde den nok sittet. Luis Enrique ser mest ut som et spørsmålstegn på benken, og det kler han jo godt.

Nå er det Sardo, som ikke er fra Sardinia, som bestemmer seg for å bli med å spille kort. Josè Àngel rykker opp på tredjeplass i vannkonkurransen etter Heinze (som har tørket litt) og Curci. Gago deretter med dagens tekniske detalj; tre touch sammenhengende.

Totti slår så en corner ut i feltet. Der kommer Heinze som fra 15 meter får slengt av gårde et løst forsøk som Sorrentino ikke har noe problem med å plukke opp. Hetemaj pådrar seg deretter et gult kort for ingenting, mens Totti i det påfølgende angrepet forsøker å sende ballen opp til Bolzano, muligens i påvente av at regnet skal avta.

Chievo fortsetter å gå i offside, denne gang ved Pellissier. Merkelig biprodukt av så mye vann. Luis Enrique sender på Perrotta for å bidra med mindre fart. Heldiggrisen som får sette seg på benken er Kjær. En klassiker av Luis Enrique ettersom dansken hadde vært blant våre bedre spillere denne kvelden. Bradley får umiddelbart en mulighet fra distanse som Curci fanger på to forsøk. De Rossi ned som stopper når vi trenger ham på midten.

Uribe erstatter så Paloschi på topp for Chievo. Heinze forsøker fortvilet å klarere ballen, men møter overraskende mye motstand i det våte gresset. Blir skikkelig våt på strømpene og styrker ledelsen i vannsammendraget.

Så endelig noe sportslig. Hetemaj drar seg flott fri på kanten og drar tankene vekk fra overflatevann i noen sekunder. Skuddet går imidlertid noen centimetere utenfor Curcis bortre stolpe. Kampens største sjanse til nå.

En Chievo spiller drar deretter både seg selv og Marquinho høyt opp i vannsammendraget med en sklidende kroppstakling (ja, du hørte riktig). Chievos dyktige amerikaner Michael Bradley blir deretter tatt av og gjør sitt for å ligne mest mulig på Sebastian Giovinco i det han går av banen.

Marquinho gjør deretter plass for Fabio Simplicio som har et lite stykke igjen til sommerkropp 2012’. Josè Àngel kombinerer deretter kraft med presisjon når han setter Vacek ut av spill i et minutts tid.

I det 82. Minutt kommer utrolig nok Perrotta utrolig nære scoring på en heading som Sorrentino nok feilberegnet en del. Deretter kan det muligens diskuteres om Chievo skulle hatt straffespark, men en vanskelig avgjørelse for dommeren i finværet. Deretter pådrar Uribe seg et kort etter å ha klippet ned en Romaspiller utenfor spillets gang. Så har dommeren nok et gult kort på lur, denne gangen like riv ruskende galt som været til Marquinho.

Så ser det ut som Borini blir knivstukket i ansiktet, men heldigvis var det bare albuen til Rigoni som fort kunne fått nok et kort til samlingen sin. I stedet er det Totti som får gult kort for en albue etter å ha hvilt sistnevnte kroppsdel på skulderen til Hetemaj. Deretter detter et innlegg ned hos Pellissier som får kampens største sjanse i siste ordinære spilleminutt. Heldigivis for Roma blåser han den nærmere Venezia enn målet.

Heinze punkterer kampen i vannkonkurransen etter å ha blitt tacklet av Sanmarco på sidelinjen. Vacek, som fikk ballen i ansiktet i sted, tar telling og blir båret av med ispose mot tinningen. Er ved bevissthet, men åpenbart svimmel og blir tatt av. Gago får æren av siste skudd utenfor mål før dommeren bryter av morroa med fløyten sin.

Som det sikkert fremgår av denne rapporten var store deler av kampen en parodi å grunn av forholdene. Roma har imidlertid vist at gode spilleforhold ikke er noen garanti for å skape målsjanser. Det skal kunne forventes mer på dette nivået, uansett forhold, og Luis Enriques så om mulig enda mer tafatt ut i dag enn noensinne.

Spillerne med langt hår fikk seg dessuten også en nedtur – i dag var det absolutt kulest med kort sveis. Credz også til Taddei for ikke å ha blitt nevnt i denne maratonrapporten. Alt i alt, Chievo nærmest seieren og jeg er glad jeg ikke dro.

PS: Etter kampen mot hjemme mot Bologna omtalte Corriere dello Sport Marquinho som ”en fisk utenfor vannet” i spilleromtalen. Det spørs hva for noe vittig de kommer opp med i morgen…