– Luis Enrique trekker seg som Roma-trener søndag kveld

Etter en meget variabel sesong kan det virke som Luis Enriques dager i Roma er talte. De fleste forventet en sesong med svingende prestasjoner, men flere profilerte spillerkjøp og en svært hypet spillestil gjorde sitt til at forventningene like vel ble skrudd opp. Når vi ser tilbake er det likevel ikke mangelen på resultater som står frem som det mest illevarslende, det er måten de er kommet, eller snarere sagt ikke kommet på.

De fleste italienske medier melder i dag at Luis Enrique, som nettopp feiret sin 42-årsdag med resten av laget, har bestemt seg for å trekke seg som Roma-trener etter lørdagens kamp mot Cesena. Det har vært spekulert i at spanjolen er utbrent, et rykte hans åpenbart slitne ytre har satt fart på den seneste tiden. Den sprudlende Luis Enrique som ankom Roma forrige sommer med visjoner og angrepslyst er forduftet. Sky går så langt som å hevde at Baldini i dag har gjort et siste forsøk på å overtale Lucho til å bli. Det gjenstår å se om dette har ført frem.

På Sicilia sitter Vincenzo Montella på sin side klar til å bestille flybilletter tilbake til hovedstaden. Den tidligere Roma-treneren er så godt som den eneste det handler om i Italia nå i kveld, og forsøkene på å avvise Montellas kandidatur har blitt tynnere og tynnere de siste dagene. Andre kandidater, deriblant Marcelo Bielsa (tapende Europa League-finalist med Athletic Bilbao i kveld), Andrè Villas Boas (ex Chelsea og Porto, for tiden ferierende i Brasil) samt noen mer kjønnsløse navn, har vært luftet, men det virker som om Montella er Romas førstevalg skulle Enrique gi seg. Flere medier hevder Baldini allerede har vært i kontakt med l’Aeroplanino i ettermiddag for å forhøre seg om tilgjengeligheten. Umiddelbar tilgjengelighet synes å være det viktigste for Roma som ønsker å starte innspillingen foran neste sesong med en full stall så tidlig som mulig, i sterk kontrast til fjorårets hektiske avslutning på transfervinduet.

Uansett hva klubben lander på er det liten tvil om hva flertallet av fansen håper på. De ivrigste ville ha Enriques hode på et fat allerede etter fadesen mot Slovan Bratislava i Europa League-kvalifiseringen forrige sommer. Brorparten av den harde kjerne romanisti har imidlertid utvist stor tålmodighet under parolen ”mai schiavi il risultato” – aldri slaver for resultatet. Nå er imidlertid tålmodigheten med tiki takaen slutt hos mange. Flere har dessuten sett seg lei på mangelen på disiplin som er blitt utvist på banen denne sesongen, og bruker dette som et argument for at Luis Enrique ikke har den ønskede innflytelsen på troppen til tross for mye framsnakking fra spillerne i media.

Til helgen får vi sannsynligvis vite veien videre. Det er ikke over før den feite damen synger.