Rapporter om at Luis Enrique har sagt farvel

Flere medier melder nå at Luis Enrique har informert spillergruppen om at han forlater Roma etter kampen mot Cesena den kommende helgen. Det har versert mange rykter de siste dagene om at Luis Enrique ville trekke seg ved sesongslutt, og flere ting peker mot at helgens kamp blir den siste Roma-kampen med den unge spanske treneren bak roret.

 

Som vi meldte i går, har italienske medier vært nærmest samstemte når det har vært snakk om fremtiden til Luis Enrique. Den tidligere landslagsspilleren har måtte tåle mye kritikk, også blant enkelte grupperinger av Roma-fans. Tålmodigheten blant Roma-supportere har vært mildt sagt imponerende denne sesongen, men med de siste kampenes dårlige resultater har tålmodigheten hos enkelte av disse også tatt slutt. Bilder av en samlet spillertropp rundt Luis Enrique på trening har ikke lagt noen demper på ryktene, og det rapporteres fra bl.a. SportMediaSet og Sky at Luis Enrique samlet spillergruppen på slutten av dagens trening og informerte dem om han avgjørelse om å trekke seg.

«Jeg ville ikke dra på ferie, for så å returnere her uten at jeg ville kunne gitt 100%», skal Luis Enrique ha fortalt sine spillere. Videre skal han ha fortalt at det er et stort nederlag å forlate posten sin, og beklaget at han ikke klarte å formidle sine ideer godt nok. Blank i øynene skal han ha beklaget ovenfor spillerne at han ikke hadde fått verdsatt dem alle. «Men dere må fortsette i klubben, for dette er en stor klubb», skal Luis Enrique ha avsluttet med. Walter Sabatini og Franco Baldini fulgte med på seansen fra terassen på Trigoria, og skal ha virket misfornøyd med situasjonen. Franco Baldini skal etter rapportene ha gjort forsøk på å overtale Luis Enrique til å bli i Roma, men nå virker det altså som om søndagens kamp mot Cesena blir den siste med spanjolen som trener.

Til tross for mye kritikk fra flere personer i italienske medier, samt enkelte deler av Roma-fansen, har Luis Enrique til stadighet fått bred støtte fra spillergruppen, samt fra Franco Baldini og Walter Sabatini. Alt tilsier nå allikevel at Luis Enrique ikke blir å se på trenerbenken til Roma neste sesong. Spekulasjonene er selvsagt allerede i gang rundt hvem som skal ta over for spanjolen, og Vincenzo Montella virker å være den aller heteste kandidaten. Vilas-Boas er også et hett navn i diskusjonen, men det virker som om L’Aeroplanino er de fleste mediers favoritt pr. dags dato.

Montella har fått mye skryt for sitt Catania denne sesongen, men det er verdt å nevne at laget bare er 3 poeng foran Fiorentina på tabellen, et Fiorentina-lag som har skuffet enormt denne sesongen. Andre navn som har blitt nevnt er Stefano Pioli og Cesare Prandelli.

 

Tanker/kommentarer? Bruk kommentarfeltet under saken.