Luis Enrique avsluttet med seier

Luis Enrique annonserte før helgens serierunde at dagens kamp mot Cesena ville bli hans siste på Roma-benken. Motstander Cesena hadde lite å spille for, mens det for Roma var viktig å holde Parma bak seg på tabellen, i påvente av resultatene fra Calcio Scommesse.

Lagene som løp ut på banen fra start for siste gangen for Cesena og Roma i dagens oppgjør var følgende:

 

Cesena: Ravaglia – Ceccarelli, Rodriguez, Moras, Von Bergen, Lauro – Guana, Del Nero, Parolo – Santana – Rennella
Roma: Lobont – Rosi, Kjaer, Heinze, José Angel – Pjanic, De Rossi, Marquinho – Lamela, Totti, Bojan

Med Stekelenburg ute med skade fikk Lobont sjansen igjen mellom stengene, mens Rosi og Jose Angel startet på henholdsvis høyre- og venstrebacken. Taddei var suspendert, mens Juan og Burdisso som kjent er ute med skader. Cesena på sin side manglet både Iaquinta, Mutu, Colucci, Martinez, Cudil, Calderoni og Marthino. På Roma-benken satt Marco Cassetti, og mange håpet at høyrebacken skulle få spilletid i det som ville bli hans siste kamp for Roma.

 

Det var bare spilt 6 minutter da hjemmelaget Cesena tok ledelsen, og det var såklart Del Nero, lazialen, som satte ballen i mål. Del Nero feiret det meningsløse målet for Cesena sin del som om det kunne reddet de fra nedrykk. Det… kunne det jo ikke. For ca 376. gang i år var Romas forsvar alt annet enn overbevisende. Cesena var riktig nære å doble ledelsen like etterpå, men heldigvis for Lobont og Roma gikk hjørnesparket til Santana forbi alle inne i feltet, og Del Nero klarte ikke å rekke frem til ballen på bakerste stolpe. Cesena måtte foreta sitt første bytte allerede halvvise ut i første omgang, da Lauro ble litt vel svimmel etter et ublidt hode-til-hode møte med Rosi.

27 minutter ut i kampen skulle utligningen komme, og det var Bojan som noterte seg i scoringsprotokollen. Erik Lamela fikk ballen fra Totti, og slo en fantastisk presis pasning inn i feltet. Bojan fulgte opp med å lure seg inn mellom Cesena-forsvarerne og stupheade ballen i mål bak målvakt Ravaglia. Meget pen scoring, og lagene var like langt igjen. Nå begynte spillet å løsne for Romas del, og Bojan, Totti og Lamela virket til tider virkelig å være i lekehumør. Da halvtimen var passert skulle Roma ta ledelsen, og dette på nydelig vis. Bojan gjorde en god jobb da han vant ballen høyt oppe på Cesenas banehalvdel, og slo ballen til Totti. Il Capitano dro frem en av sine berømte hælpasninger, og Lamela plasserte ballen i mål fra vel 20 meter med venstrefoten. Roma i ledelsen, og Bojan var svært nære å øke ledelsen med en suser fra distanse. Dessverre strøk den feil side av tverrliggeren.

 

Roma virket å nyte å spille uten mye av presset de har hatt tidligere i sesongen, og bare minutter ut i andre omgang økte Giallorossi ledelsen til 3-1. Nok en gang var Bojan involvert, da han fikk ballen inne i feltet. Spanjolen trillet ballen tilbake i feltet til Marquinho, som slo en presis pasning inn til De Rossi som stanget inn 3-1 for Roma. Totti hadde nok et skuddforsøk fra distanse like etterpå, men Cesena-målvakt skulle ikke gi Totti gleden av å tangere Giuseppe Meazza sine 216. scoringer i Serie A i kveld.

 

Leandro Greco viste storhet da han klarte å bomme på en mulighet Simone Loria hadde scoret på 100 av 100 ganger, etter en krempasning fra yttersiden av Lamelas venstrefot. I stedet var det Cesena som skulle få æren av å score sesongens siste mål Stadio Dino Manuzzi, en stadion som til neste sesong må finne seg i å være vert for Serie B-kamper. Mario Santana vendte pent inn i feltet, Heinze solgte seg, og Santana dunket ballen i mål bak en sjanseløs Lobont. Redusering til 3-2 på overtid, men poengene var uansett sikret for Roma. Nå venter vi i spenning på sommermånedene, jakten på en erstatter for Luis Enrique og hva som skjer på spillerfronten.

Slik tabellen ser ut nå, havnet Roma altså på en 7.plass i årets Serie A, men med tanke på opprullingen av Calcio Scommesse, tidligere omtalt på asroma.no, kan tabellen ble seende veldig annerledes ut når plassene i de europeiske tureringene skal deles ut. Vi følger selvsagt saken, og vil oppdatere etterhvert som resultatene fra Calcio Scommesse gjør seg gjeldende.

Grazie Roma! Grazie Luis Enrique! Grazie Marco Cassetti!