Notiser

I går ble sesongen avsluttet med tre poeng mot nedrykksklare Cesena i en kamp som man egentlig ikke vil se betydningen av før etter resultatet i Calcio Scommesse rulles opp. I beste fall kan Roma ende opp med en plass i Europa League. Her er en titt på aktuelle saker rundt Roma dagen etter Luis Enrique sin siste kamp som Roma-trener.

Roma-advokat Roberto Cappelli skal ha bekreftet at Roma skal annonsere ny trener i løpet av 10 dager. Som tidligere nevnt er Montella og Andre Vilas-Boas blant favorittene i mediene, og sistnevnte har også en klar ledelse på vår egen poll her på asroma.no. Den gamle ringreven Zdenek Zeman er dog en publikumsfavoritt, noe som også har blitt gjenspeilt med en solid andreplass i vår kåring så langt. Vi følger selvsagt saken med spenning, og vil holde dere oppdatert kontinuerlig når det kommer til jakten på den neste Roma-treneren. Sabatini har sagt at Montella er en trener de har i tankene. «Vi vil spørre om lov til å prate med han, men han er bare en av kandidatene vi har», har Sabatini sagt, og holder i kjent stil halve kortstokken godt gjemt i innerlommen. Vincenzo Montella har kontrakt med Catania til juni 2013. Den tidligere Roma-spissen har innrømmet at dersom det kommer et konkret tilbud fra Roma vil det være en sjanse han vil overveie.

I etterkant av gårsdagens kamp er det også mange rykter om hvilke spillere som skal ut til sommeren. Et av navnene som virker å være på vei bort er Marco Cassetti. Backen med det alltid tilstedeværende 5-dagersskjegget innrømmer at en forlengelse av kontrakten ikke er opp til ham selv. «Alt jeg vet er at det ikke er opp til meg selv nå», sa han etter kampslutt i går. Ifølge Simon Kjær var det avtalt at dansken skulle spille første omgangen, og Cassetti andreomgangen, noe som gjerne kan tolkes som et tegn på at Cassetti skulle få sine siste minutter i Roma-trøyen før han forlater klubben.

 

Bojan har ett år igjen av lånekontrakten med Roma, men det har vært rykter om at andre klubber har vært interessert i å hente han. Den spanske angriperen virker derimot å trives i Roma, og har de siste ukene også spilt seg opp kraftig. I gårsdagens kamp var det til tider veldig moro å følge trioen Lamela-Totti-Bojan, og den unge spissen virker selv å være mest interessert i å bli værende på Stadio Olimpico. «Fremtiden min. Vi må prate litt, men jeg kan si at jeg er veldig lykkelig i Roma, og ikke avhengig av den nye treneren. Dette er et nydelig sted, og jeg liker meg godt», fortalte Bojan et samlet pressekorps mandag.

 

Cesare Prandelli tok i går ut sin foreløpige 32-mannstropp til EM, og inkluderte der to Roma-spillere. Ingen overraskelse at Daniele De Rossi var med, og kanskje heller ikke at Osvaldo ble utelatt. Fabio Borini ble også tatt ut i troppen, og det kan altså hende Roma får med seg to spillere til Europamesterskapet for Italia. Den endelige troppen blir klar i slutten av måneden. Daniele De Rossi har fått brudd i en finger, noe som muligens kan føre til operasjon. Det er dog ikke snakk om at sluttspillet står i fare for Romas midtbanespiller, men det vil selvsagt kunne legge en liten demper på oppkjøringen frem mot mesterskapet for De Rossi og Prandelli.

Av navn som nevnes på ryktebørsen er Nilmar ikke uventet tilbake i spaltene etter at Villarreal rykket ned fra La Liga i går. I tillegg har Serdar Tasci blitt nevnt som en mulig forsterkning i forsvaret, dog er det ingen sterke rykter enda. Alejandro Gomez ryktes også å kunne slå følge med Montella dersom L’aeroplanino skulle returnere som trener for Giallorossi. Et annet navn på blokken skal være Corinthians-stopperen Leandro Castán. Den brasilianske stopperen har en fortid i europeisk fotball, da han faktisk var å finne i Helsingborg en kort periode.

 

Kilder:

laroma24.it, football-italia.net