Notiser 15. Mai

Det ville vært en overdrivelse å si at det ulmer i Roma, men det er unektelig en noe spent og avventende spenning som preger hovedstadens ulver om dagen. Det store spørsmålet alle stiller seg er selvsagt hvem som overtar sjefsstolen på Trigoria, og i skrivende stund skal det mye til for at det ikke blir vår gamle venn Vincenzo Montella. I tillegg til Montellas egne uttalelser om at han stadig har en svakhet for gamleklubben ser det også nå ut til at Roma er villige til å sende ungdomstalentet Alessandro Crescenzi til Catania for å blidgjøre sicilianerne, som ikke akkurat er henrykte over at de ligger ann til å miste suksesstreneren sin. Crescenzi er for øyeblikket på utlån i Bari.

Ellers skrives det som vanlig så blekket spruter på overgangsfronten. I tillegg til ryktene om Palacio og litt løst prat om Maxi Lopez har Jose Angel prestert å uttale at Barcelona og Sporting Lisbao viste interesse for han forrige sommer, og at om de katalanske gigantene skulle vise interesse for han ville det vært umulig å takke nei. For oss som ikke er Jose Angel fortoner det seg som lite realistisk at Barca kommer og banker på døra med det første, men spanjolen har i det minste vist hvor mye Roma-trøya betyr for han. En annen spanjol det prates mye rundt om dagen er Bojan Krkic, som etter 6 mål på 32 kamper denne sesongen må tåle mye kritikk fra mange hold. Det spekuleres i om ikke Roma vil prøve å sende Bojan tilbake til Barcelona så fort som mulig, men spilleren selv viser tydelige tegn på at han vil bli, blant annet ved å si at han har følt seg hjemme i Roma fra dag én. En annen lånt spiller med mye å bevise og lite tid er Simon Kjær, som på Twitter skriver: «Det har vært stort å spille i de historiske fargene til Roma! Jeg håper jeg blir i denne fantastiske klubben.» Et annet hett navn på ryktebørsen, Gregory Van der wiel, har i dag avkreftet at han går til Roma på sin offisielle hjemmeside.

Når vi først er i gang kan vi også ta med at Daniele De Rossi har brukket en finger, og at noen har klart å stille spørsmål ved hvorvidt dette kommer til å hindre han i å delta i sommerens EM. De Rossi, som etter alt å dømme hadde spilt i EM om han så hadde brukket hele armen, har ikke overraskende kategorisk avfeid dette.

Ellers har klubben ennå ikke offentliggjort sommerkalenderen, men ifølge romanews.eu kommer spilleren til å dra på ritiro i Brunico fra 7. til 18. juli, en uke tidligere enn i fjor. Ting kan dermed tyde på at klubbledelsen føler seg rimelig sikre på at dommene som vil utdeles i kjølvannet av Calcio Scomesse kommer til å sikre Roma Europa League-plass, sannsynligvis på bekostning av… Lazio. Laget har ellers planlagt å spille tre oppvsiningskamper i USA: 22 juli mot polske Zaglebie i Chicago, 25. juli mot Liverpool i boston (sa noen ‘DiBenedetto’?) og 28. juli mot kolombianske America Cali i New York. Roma har forøvrig forlenget Walter Sabatinis kontrakt med ytterligere ett år, og dermed blir kjederøykeren fra Marsciano å se på tribuneplassen ved siden av Baldini også neste sesong.

Helt til slutt kan vi nevne at den polske legenden Zbigniew Boniek, som spilte for Roma i tre sesonger mellom 1985 og 1988, har blitt ansatt som ambassadør for klubben, men at polakkens stappfulle kalender kan hindre han i å delta på sommerens USa-turné. Boniek vant én Coppa Italia med klubben i 1986 og fikk sitt kallenavn Bello di Notte (Vakker om Kvelden) av tidligere Juventus-president Gianni Agnelli, fordi han alltid presterte best i Europacup-kamper.