Calcio Mercato: Trener og midtstoppere

Montella - fortsatt stor favoritt til å overta

Vi håper alle har hatt en fortreffelig nasjonaldag, og satser på at siste nytt fra Roma kan være bedre enn de dårlige vitsene fra toppen av kransekransekaken! For 17.mai er nemlig en helt vanlig dag i Italia, og dermed ruller ryktene videre!

Spekulasjonene rundt trenerspørsmålet fortsetter, og Vincenzo Montellas favorittstempel blir bare sterkere og sterkere for hver dag som går. Blant annet snakkes det om at det lille flyet kan bli annonsert som Romas nye trener i løpet av helgen, og at José Angel kan bli sendt på lån i motsatt retning. Likevel er det lite håndfaste nyheter rundt dette emnet, noe som kan tyde på at Baldini & co kanskje har et ess i ermet.

Esset kan være André Villas-Boas. Liverpool, som har blitt koblet til portugiseren etter at Dalglish ble sparket, har nå innledet samtaler med Roberto Martinez, og dermed et det fortsatt uvisst hvor Villas-Boas havner neste sesong. Er det tilfeldig at Villas Boas, ifølge Valencia-ledelsen, allerede var tatt av en annen klubb omtrent samtidig som Roma fikk vite at Luis Enrique ikke kom til å fortsette? Tiden vil vise, men Montella er altså storfavoritt til å bli ansatt til trenerjobben i Roma.

På overgangsmarkedet er det også mye aktivitet. Genoas sportsdirektør Capozucca uttalte i går at de har mottatt flere bud på Rodrigo Palacio, deriblant fra Roma. Roma får imidlertid konkurranse fra både Napoli og Inter, som angivelig skal være interessert i spilleren. Denne saken kan ta fart i løpet av de kommende dagene, ettersom agenten skal møte Genoa-ledelsen for å få klarhet i fremtiden.

Avisen Leggo, som riktignok skriver mye rart, hevder i dag at Roma kommer til å gjøre et fremstøt på Villarreals Mateo Musacchio. Skal vi tro avisen blir den unge argentineren Sabatinis første forsterkning til forsvaret. Deretter skal målet være å hente Palermos Matias Silvestre. Samtidig sier Kjær at han ikke ønsker å dra tilbake til Wolfsburg, men det er fortsatt usikkert om Roma ønsker å ha dansken med til neste sesong. Portugiseren Rolando synes å være et urealistisk mål, ettersom agenten noe arrogant uttaler at spilleren blir i dyreste laget for italienske klubber.

Nilmar, vinterens store snakkis, er naturligvis tilbake på ryktespaltene etter Villarreals nedrykk. Agenten hevder i dag at spilleren har tilbud fra én fransk klubb, én spansk og hele tre klubber fra Italia. Det vil ikke være særlig overraskende om Sabatini forsøker seg på et lite bud. Ellers snakkes det også om River Plates Manuel Lanzini. Trequartistaen er på lån til Fluminense, men den brasilianske klubben skal ikke være villig til å betale prisen som Passarella & co krever for talentet sitt: €10m. Dette skal Roma, ifølge ANSA, være langt mer villig til å gjøre.