EM nærmer seg

Det har vært mye negativt fokus for Roma-supportere denne sesongen. I sommer kommer heldigvis et høydepunkt hvor selv romanisti kan senke skuldrene og nyte fantastiske øyeblikk foran TV-skjermen, eller kanskje til og med ringside. Vi snakker selvsagt om Fotball-EM 2012 i Polen og Ukraina.

Men Roma er selvsagt representert her også. Ved siden av at Sabatini og hans apparat garantert vil være til stede for å se noen prospekter i aksjon vil flere av denne sesongens Roma-spillere delta for sine respektive landslag. Det er imilertid selvsagt ingen automatikk i at de fremdeles er Roma-spillere neste sesong selv om de er med i mesterskapet.

Ingen endelige tropper er foreløpig tatt ut, men her følger en liten oversikt over hvilke Roma-spillere som er med i de respektive lands bruttotropper. De endelige 23-mannstroppene vil bli tatt ut innen 29. mai.

Italia: Daniele De Rossi og Fabio Borini

Nederland: Maarten Stekelenburg

Danmark: Simon Kjær

Alle disse med unntak av Borini anses som sikre. Videre kan det være verdt å merke seg at for Frankrike er fjorårets Roma-spillere Phillipe Mexes og Jeremy Menez tatt ut. Antonio Cassano er med for Italia, mens en annen gammel kjenning, Christian Wilhelmsson, er med for Sverige.

Stekelenburgs Nederland ansees sammen med Tyskland og Spania kanskje den aller største favoritten etter VM-sølvet i 2010. Det skal også bli spennende å se hva Italia har å by på denne gangen, de fleste, inkludert italienerne selv, forventer veldig lite av gli azzurri. Nok en gang synes Italias suksess i et mesterskap i stor grad å avhenge av Daniele De Rossi, som forblir dere største stjerne sammen med keeper Buffon.