– Montella klar lørdag

Montella - fortsatt stor favoritt til å overta

Dersom ikke noe svært overraskende skjer, blir Vincenzo Montella ny Roma-trener i løpet av helgen. Flere store medier, deriblant  Corriere della Sera, melder at valget av l’aeroplanino blir offentliggjort i morgen. Avisen skriver at han signerer for 2 år, med opsjon på et tredje. Årslønnen blir €1.5m netto, altså det samme som Luis Enrique hadde. «Per dags dato forblir Montella trener for Catania med 100% sannsynlighet», svarer imidlertid Catania-president Pulvirenti om saken, uten at det ser ut til å ha noen som helst innvirkning på avisenes oppfatning. Montella blir – slik det ser ut – Romas neste trener.

Samtidig jaktes det allerede på spillere, og også her kan det faktisk komme konkrete nyheter i løpet av de neste dagene. Flere aviser melder at Sabatini dro til Portugal i går, hvor målet fremfor alt skal ha vært Portos midtstopper Rolando. Overgangen virker vanskelig, men Roma håper å kunne signere spilleren for €10m. Ironisk nok skal spilleren ha vært på ønskelisten til André Villas-Boas dersom han ble Roma-trener, noe som skaper litt forvirring rundt den ventede signeringen av Montella. Er dette tilfeldig, eller jobber Roma parallelt med André Villas-Boas? For å gjøre forvirringen komplett, går agenten ut og hevder at påstandene er oppspinn. Foruten Rolando, ryktes det også at Sabatini har innledet forhandlinger med Benfica om Garay, også han midtstopper.

Dagens heteste rykte er imidlertid Rodrigo Palacio, som ifølge Leggo kan være på god vei til Roma. Avisen vil ha det til at Roma betaler €7m pluss Leandro Greco for Genoas toppscorer, mens spilleren får en lønn på €2m i året. Kjøpet av Fernando Gago, som ventes avklart på mandag, skal være utslagsgivende for at Palacio havner i Roma. De to skal nemlig være nære venner etter deres tid i Boca. For Gago ventes det at Roma betaler €7m, selv om beløpet også (forhåpentligvis) kan bli lavere.

Når en rekke spillere synes å være på vei inn, diskuteres det også voldsomt rundt spillerne som kan være på vei ut. Cassetti og Cicinho forlater som kjent klubben når kontraktene utløper denne sommeren. Kjær står igjen som et stort spørsmålstegn, mens Angel linkes både nord og sør. I løpet av det siste døgnet har det også blitt spekulert rundt fremtiden til Fabio Borini, som ikke stilte på Luis Enriques avskjedslunsj. Dette skal – ifølge Leggo – ha forårsaket litt diskusjon internt i klubben. På den annen side har Borini nylig kjøpt hus i Roma, noe som peker i retning av at han også fortsetter i gulrødt etter sommeren.

Helgene pleier stort sett å være rolige når det gjelder Romas mercato. Mye tyder på at denne helgen blir litt annerledes, med en Roma-ledelse som ønsker å få mest mulig klart så tidlig som mulig.