– Palacio nære Roma

Genoas argentinske kantspiller Rodrigo Palacio er som  i fjor sommer svært nære en overgang til Roma. Italiensk media melder at Roma har fått akseptert et bud på mellom 7 og 8 millioner euro på mannen med den noe tvilsomme rottehalen. «Il Vecchio Balordo» ønsker seg imidlertid en Roma-spiller med på kjøpet. Der har de foreslått Aleandro Rosi (deleierskap, 2.5 mill. euro), noe Roma forståelig nok har sagt nei til. Istedet kan det se ut som en annen romer, Leandro Greco (4 mill. euro), forsvinner nordover. Også Caprari (1.5 mill. euro), som denne våren er på lån hos Pescara er nevnt som en mulighet.

Selv om Genoa så vidt berget plassen i Serie A i år på bekostning av Lecce, har Palacio scoret 19 mål på 32 Seria A-opptredener for cricket- og fotballklubben. Mest minneverdig var cornermålet mot Lazio på hans egen 30-årsdag, der han feilvendt hælsparket ballen på volley inn i lengste kryss (!). Se video nederst i saken.

Palacio er beskrevet som en offensiv kantspiller, anvendelig på begge sider. Han kan også figurere som en hengende spiss, men det er nok trolig at det er i kantrollen Giallorossi ser for seg å bruke han mest. Foruten Roma var han ifjor svært nære en overgang til Inter. ASRoma.no følger spent utviklingen videre.

I forhold til Montella er det lite nytt å melde annet enn at Catania krever overgangssum for den tidligere Roma-spilleren. Det spekuleres i omlag 3 millioner euro, noe Roma i utgangspunktet ikke skal være interessert i å betale. Det forventes utvikling i saken når som helst.

Oppdatert 11:45

Calciosport24.it melder at Inter-president Massimo Moratti skal ha bedt hans likesinnede i Genoa, Enrico Preziosi, om å vente med å forhandle med andre klubber om Palacio. Palacio skal imidlertid ifølge laroma24.it ha gitt sitt «ja» til Roma. Grunnen til «blokkeringen» er at Napolis Ezequiel Lavezzis overgang til Inter lar vente på seg, og at Moratti dermed ser på Palacio som en plan B. Tidligere har Preziosi uttalt at Inter har «førsterett» på angriperen Mattia Destro, til tross for at Siena også har et ord med i laget gitt at han er deleid mellom de to klubbene. Destro, som nettopp ble tatt ut i Italias bruttotropp til EM, vil være aktuell for de fleste italienske klubber om dagen.

Oppdatert 21:30

Representanter for Inter skal ha møtt Genoa-president Enrico Preziosi på fredag og kommet frem til en avtale. Rodrigo Palacio går til Inter for et sted mellom 10-12 millioner euro. Nok en gang nevner rapportene at overgangen avhenger av Ezequiel Lavezzi.

Det gjenstår derfor å se hvilket utfall dette trekantspillet mellom Inter, Roma og Genoa får.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xO_Ay53ph6I[/youtube]

Kilde: laroma24.it, calciosport24.it, legaseriea.it (statistikk)