Mercato: 4 kandidater til trenerjobben, enighet med Rolando

4 kandidater

I dagens Il Romanista skrives det at Roma har 4 likeverdige kandidater til trenerjobben. Baldini var i går tilbake på Trigoria og hadde et lengre møte med Sabatini og Fenucci, hvor ansettelse av ny trener naturlig nok var hovedtema. To av navnene er selvfølgelig Vincenzo Montella og André Villas-Boas, mens de to siste er ukjente. Zdenek Zeman skal for ordens skyld ikke være aktuell. Kanskje ligger det en overraskelse i vente? Svaret kommer trolig i løpet av inneværende uke.

Enighet med Rolando, men Porto krever for mye

Sabatini prøver, som kjent, å styrke forsvaret før neste sesong. Portugisiske Rolando skal stå høyt på listen, og ifølge Corriere dello Sport har Roma kommet til enighet med spilleren om de personlige betingelsene. Problemet er at Porto krever €15m for landslagsstopperen, noe Roma ikke er villig til å betale.

Agenten: «Roma jobber med Rolando og ønsker å kjøpe ham. Etter mange år har også Rolando lyst til å prøve seg i nye omgivelser. Problemet er at Porto krever €15m og ikke ser ut til å senke kravene sine. Porto er kjent for å kreve mye for spillerne sine. I januar prøvde Anzhi å signere Rolando for €15m, men Porto krevde €18m og dermed strandet avtalen.»

To brasilianere inn

To brasilianere er på vei inn, begge er brasilianere og begge tilhører Corinthians. Førstemann er mye omtalte Dodò, venstrebacken som tidligere i våres ble sterkt linket til en Roma-overgang. Ryktene ville ha det til at spilleren hadde signert for Roma allerede da, og mye tyder på at spilleren havner i Roma. Kontrakten utløper i sommer, og han blir dermed gratis. Ifølge Il Tempo var Dodò på besøk i Roma for et par uker siden, hvor man blant annet undersøkte kneskadet som har holdt ham ute av spill i mange måneder. Noen problemer med spillerens portugisiske pass gjør at Roma kanskje må registrere Dodò som utlending. Det samme problemet gjelder også midtstopperen Leandro Castan, som Roma ser ut til å hente for €4,5m. Spilleren fikk avslått sin første søknad om italiensk pass, og avtalen står dermed i stand-by.

Det store navnet

Selv om hovedfokuset riktignok ligger defensivt, ligger det også an til at Roma gjør et forsøk på et storkjøp lengre frem på banen, særlig etter at Rodrigo Palacio glapp til Inter. Det svirrer enkelte rykter om at Roma planlegger et bud på €20m for Axel Witsel, med danske Christian Eriksen som en mulig outsider. Drømmen synes uansett å være Stevan Jovetic, som imidlertid blir svært vanskelig å signere fra Fiorentina.