Mercato: Spillerjakten fortsetter, Montella plan B på benken?

André Villas-Boas førstevalg?

I går passerte vi Sabatinis tentative tidsfrist for ansettelse av ny trener. 11 dager har altså gått siden Luis Enrique ledet Roma i kamp for siste gang. Etter en uke hadde ryktene rundt Montella blitt så sterke at mange like gjerne betraktet det som en ‘done deal’. Noen dager senere kan det virke som om Vincenzo Montella blir et stadig mindre hett tips. Burde man ikke ha klart å komme til enighet med Catania innen nå, dersom Montella var førstevalget? Slik resonnerer store deler av italiensk media, selv om Montella fortsatt synes å være et viktig navn på blokken.

Mye av spekulasjonen dreier seg nå rundt André Villa-Boas, som ifølge The Guardian ikke lenger er aktuell for Liverpool-jobben. Portugiseren skal være svært opptatt av å velge riktig prosjekt, og det kan i så måte virke som om han vil ha enkelte garantier (spillerkjøp?) før han bestemmer seg. Et annet navn som svirrer, riktignok helt uten den særlige tyngden, er Marcelo Bielsa. Det kan per nå virke som om André Villas-Boas er førstevalget, med Vincenzo Montella som plan B. På en annen side – hvem vet? Calciomercato.it melder samtidig at Baldini innen helgen vil ha Montella klar som Romas nye trener, og dersom han ikke lykkes vil samtalene starte rundt en annen kandidat.

Leandro Castan klar for Roma?

Som vi skrev tidligere uken hevdes det at Roma og Corinthians er enige om en overgang for midtstopperen Leandro Castan. 25-åringen spiller fast for Corinthians som denne uken slo ut Vasco da Gama og er klare for semifinale i Copa Libertadores. Corinthians har sluppet inn kun 2 mål på 10 kamper i Sør-Amerikas svar på Champions League, og Castan regnes som en nøkkelspiller i forsvaret, noe han også var da Corinthians hadde årets beste forsvar i Brasil forrige sesong.

Overgangen ser ut til å koste Roma €4m, og ifølge Leggo har brasilianeren nå sikret seg EU-pass, noe som tidligere denne uken var et problem. Han vil ifølge rapportene ankomme Roma i juli, etter ferdigspilt Copa Libertadores med Corinthians. Ingen nyheter rundt Dodò, som imidlertid fortsatt ser ut til å være en ‘done deal’. Venstrebacken kommer på Bosman.

Osvaldo ut, Destro inn?

Avisen Leggo skriver i dag at Malaga står klar til å tilby €15m for Pablo Daniel Osvaldo, som ikke har vært en direkte stor hit i Roma-drakten. Italiensk-argentineren har trolig et bedre rykte i Spania enn Italia etter suksessesongen med Espanyol, og ønskes angivelig av Malaga som erstatter for pensjonerte Ruud van Nistelrooy. Erstatteren for Romas vedkommende kan bli Mattia Destro, som ifølge flere kilder hevdes å være på blokken til Sabatini. Interessen bekreftes også av Genoas sportssjef Capozucca, i likhet med interessen for tyske Alexander Merkel.

Samtidig pågår også et spill bak kulissene rundt Fabio Borini, hvor Parma og Inter angivelig er i samtaler om 50%-andelen som Parma fortsatt har. Både Osvaldo og Borini kan forsvinne i sommer, mens også Bojan er et stort spørsmålstegn. Trolig forsvinner ikke så mange som tre av disse. Et optimistisk navn som ryktes å være på Roma-blokken er Olivier Giroud fra Montpellier. Spilleren blir, imidlertid, av mange årsaker trolig bare en drøm.