Mercato: Sabatini til Madrid, Zeman tilbake på ryktebørsen!

Zeman kan være aktuell for Roma-jobben. Caprari: "Jeg er klar for å returnere til Roma, og det hadde vært fantastisk om Zeman slo følge."

Ryktene rundt trenerposisjonen fortsetter å svirre, og siden sist har Zdenek Zeman gjort en uventet retur til ryktebørsen. Det begynte i går kveld da Sky-journalist Gianluca Di Marzio meldte at Roma er fristet til å satse på Il Boemo. Siden har Corriere dello Sport fulgt opp og lansert Zeman som favoritt til å overta.

Tsjekkeren har imidlertid gjort det klart at han ikke ønsker å diskutere fremtiden sin før siste kamp er unnagjort, og Roma har derfor ikke hatt direkte kontakt ham. Denne intensjonen understreket han på dagens pressekonferanse før Nocerina-kampen: «Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: i morgen avslutter vi sesongen, og så kan vi begynne å snakke om fremtiden. Neste uke bestemmer vi».

Ifølge enkelte skal Sabatini ha vært i samtaler med Pescaras sportslige ledelse i går, hovedsaklig for å informere om at Zeman er på listen. Noe mer trenger man heller ikke, for Il Boemo har nemlig utgående kontrakt og kan dermed fritt gå til Roma dersom han skulle ønske det. Spørsmålet er egentlig bare hva Roma, og de andre aktørene i markedet, velger å gjøre.

Zeman er nemlig ikke alene om å bli koblet til Roma. Sabatini drar i kveld til Madrid, og det hevdes at han skal overvære kveldens finale i Copa del Rey mellom Barcelona og Athletic Bilbao. Med andre ord vil det også handle om Marcelo Bielsa, som de siste dagene har blitt koblet relativt sterkt til Roma-jobben.

Sannheten kan sannsynligvis også være en helt annen: Roma og Fernando Gago er enige om de personlige betingelsene, og nå gjenstår kun en avtale mellom de to klubbene. Real Madrid krever €7m for spilleren, mens Roma ikke vil strekke seg lengre enn €5m.

Det siste navnet på trenerblokken, André Villas-Boas, må sannsynligvis også regnes for å være favoritten per dags dato. Det er ingen hemmelighet at Franco Baldini har hatt, og sannsynligvis fortsatt har, et sterkt ønske om å hente den unge portugiseren til Roma. De to har et svært godt forhold, og det sies at Villas-Boas foreslo for Chelsea-ledelsen at de burde ansette Baldini som sportsdirektør. Slik gikk det som kjent ikke, og Villas-Boas er nå gjedden i sivet – mannen som trolig kan få jobben hvis han vil ha den.

Mellom Roma og Villas-Boas står Liverpool, som i senere dager har rykket nærmere ansettelse av Roberto Martinez. Samtidig har Villas-Boas naturligvis også blitt stadig mindre aktuell. Utfallet av Liverpools trenerjakt kan potensielt også avgjøre hvem Roma velger; dersom ikke Liverpool velger Villas-Boas, vil portugiseren for øyeblikket kun ha Roma som et legitimt alternativ for neste sesong. Dette kan også bety at han vil takke ja til Roma. Dersom Liverpool i motsatt fall skulle velge André Villas-Boas, blir spørsmålet et annet.

Tør Roma gå en alternativ rute og satse på kontroversielle ledere i form av Marcelo Bielsa eller Zdenek Zeman? Kanskje, ettersom begge passer til Romas tekniske profil. Fristelsen synes i alle fall å være til stede. Dersom frykten for å feile likevel skulle bli for stor, ser Vincenzo Montella fortsatt ut til å være plan B. Mens de tre overnevnte kandidatene i større eller mindre grad alle kan betegnes som fundamentalister, er Montella av den langt mer pragmatiske, italienske typen. Roma selv insisterer på at de ikke har dårlig tid. Dermed går vi sannsynligvis inn i en ny helg uten hovedtrener. Heldigvis skal ikke Roma spille kamp.