Zeman til Roma: Offentliggjøres senest mandag

Il Boemo - Romas nye trener

Det kom ingen store overraskelser da Zdenek Zeman besøkte den evige stad. Etter et møte i morgentimene forlot partene Studio Tonucci, sannsynligvis med en avtale om at Il Boemo returnerer til AS Roma.

-Vi har i dag fått muligheten til å møte Zeman, fortalte Baldini til Roma Channel, og vi vil takke Pescaras president for å ha gitt oss muligheten til det. Vi har diskutert i detalj hans mulige retur til Roma. Det er fortsatt noen detaljer igjen, men det er optimisme om et positivt utfall. Jeg tror vi kan ekskludere muligheten for en overraskelse. Forhandlingene ender på en ønsket måte.

Sannsynligvis er dette en ren bløff fra Franco Baldini. I går kveld bekreftet Pescaras sportsdirektør at Zeman dro til Roma for å signere kontrakt, og allerede før Baldini hadde snakket til media ble det rapportert at alle papirer var signert. Pescaras president Sebastiani bekrefter også hvordan utfallet kommer til å bli: -Zeman drar til Roma. Valget hans var helt uunngåelig. Denne muligheten var alt for fristende til å si nei.

Så hvorfor venter Roma med å annonsere valget av Zeman? I morgen skal Pescara hedre sin avdøde keepertrener Franco Mancini, som har vært nær venn av Zeman helt siden Foggia-tiden på begynnelsen av 90-tallet. Dødsfallet preget Zeman i stor grad, og i morgen skal Pescara avholde en kamp i hyllest til keepertreneren. I denne anledning ønsket Zeman å vente med pressemeldingen til han hadde fått avsluttet Pescara-oppholdet på en verdig måte. Pescara melder at Zeman skal ha pressekonferanse i morgen 18:30, og her er det ventet at han vil offentliggjøre sin egen overgang til Roma.

I forbindelse med ansettelsen ligger det også i kortene at Roma vil bli en attraktiv destinasjon for unge talenter.
-Det hadde vært herlig å spille under Zeman, erkjente Mattia Destro i dag på samling med U21-landslaget. Ifølge rapportene jobbes det hardt med å signere den unge spissen, men her blir det ventelig også stor konkurranse om signaturen. Alexander Merkel ser imidlertid ut til å være svært nær en Roma-overgang.