Notiser 4/6

I tillegg til dagens formalitet og gladnyhet rundt Zemans offisielle ansettelse, florerer de sedvanlige ryktene i den italienske hovedstaden rundt hvem som kommer, hvem som blir og hvem som drar. I skrivende stund kan det i alle fall se ut som at minst to sør-amerikanere forlater Roma, Italia og kanskje til og med Europa i nær fremtid.

Cicinhos dager i Roma har i grunn vært talte i lang tid, men det er først i sommer at hans kontrakt løper ut. I følge Gazzetta dello Sport har den lille backen uttalt at han nå er på vei til hjemlandet for å avslutte sin noe ujevne karriere. Dog avkrefter han at han skal tilbake til moderklubben Sao Paulo, hvor han tilbrakte et halvt år  på lån i 2010, men meddeler at hans agent er ”i avanserte samtaler med en klubb sør i landet”. En Rio-basert klubb muligens? Uansett hvilken klubb valget skulle falle på, er det ikke å legge skjul på at en eventuell retur til Brasil trolig er det beste både for hjemmekjære Cicinho selv og for Roma, som får èn overdådig lønning mindre å tenke på.

Den andre herremannen som er på vei ut er Fernando Gago. Sabatini og kompani  har valgt å ikke benytte seg av kjøpsopsjonen på 7 millioner euro tilbudt av Real Madrid i forbindelse med låneavtalen inngått i fjor sommer. Dette vil muligens overraske noen, i og med at Gago jevnt over hadde en brukbar sesong for de gulrøde, men argentineren har altså ikke fått en rolle å spille i det som vil bli det nye Zemanlandia. Det spørs om han vil få sjansen i Mourinho-land heller, og Gago har uttalt at han ikke ser bort i fra at han reiser tilbake Buenos Aires for igjen få spille side om side med Riquelme i Boca Juniors.

Når det gjelder ankomster finnes det litt mindre håndfast å melde, selv om Mattia Destro i et intervju med sportmediaset.it  har kommet med varme ord om både Totti, Zeman og Borini og luftet muligheten om at han blir å se i gult og rødt en gang i fremtiden. Samtidig verserer det fremdeles rykter med mer eller mindre rot i virkeligheten rundt Insigne, Dodo og Leandro Castan. På den annen side har Marco Verratti, Pescaras regista og uten tvil en av nøkkelspillerne til Zemans suksess, uttalt til Gazzetta dello Sport at han slett ikke kommer til å forlate Pescara i sommer, til tross for friere fra alle deler av riket, inkludert Juventus og Inter i tillegg til Roma.

Rykteflommen oppdateres daglig, følg med oss videre!