Mercato: Fra Zeman til spillere

I går ble trenerspørsmålet avklart og dermed kan Roma intensivere jakten på forsterkninger. Zeman kommer til å sette sammen en 433-formasjon og i dette systemet kreves det en del spesifikke spillertyper. Backene må være offensivt anlagt og helst temposterke. Treeren på midtbanen vil bestå av én dyptliggende regista (trolig Daniele De Rossi) og to indreløpere. Indreløperrollen vil på mange måter være en klassisk boks-til-boks-posisjon der Marquinho må anses som en ideell type for Zeman. I angrepet vil det være én midtspiss (Osvaldo eller Totti, per dags dato), mens de to øvrige i større grad vil være vinger.

Forsvar

Etter årets elendige, defensive prestasjoner er forsvaret også leddet som krever mest forsterkninger. Venstreback Dodò og midtstopper Leandro Castan skal begge være signert allerede. Førstnevnte er på vei tilbake etter en korsbåndsskade og kommer til Roma på Bosman. Sistnevnte skal spille semifinale i Copa Libertadores for Corinthians neste uke, og overgangen blir ikke offisiell før turneringen er ferdig. Midtstopperen vil koste rundt €5m. Både Juan og Heinze kan se ut til å være ferdige i Roma, ettersom de begge har et lite ønske om å returnere til sin respektive hjemland.

Dermed må også Roma på markedet etter både backer og stoppere. Castan vil sannsynligvis være tiltenkt en backuprolle i forsvaret, mens det må hentes inn en midtstopper som skal danne stopperpar med Burdisso. Sky meldte i går kveld at Roma er interessert i Mehdi Benatia, midtstopperkjempen til Udinese som hadde en meget god sesong i år. Problemet er at Udinese krever €18m for spilleren. Alternativet ser ut til å være Davide Astori. Ifølge Sky får Roma konkurranse fra flere klubber. Samtidig hevdes de å være i førersetet etter å ha innledet samtaler med apparatet rundt Cagliaris 87-modell. Ingen overraskelse heller at Zeman angivelig har etterspurt Torinos Angelo Ogbonna. Når det gjelder Simon Kjær, hevder La Repubblica at Zeman har gitt samtykke til at spilleren hentes på permanent basis. Sannsynligvis er han imidlertid plan B dersom det viser seg for vanskelig å hente øvrige forsterkninger. På backplass er det foreløpig få nyheter å melde om.

Midtbane

Som har meldt her på asroma.no den siste tiden, kan det virke som om Fernando Gago er ferdig i Roma. Sabatini skal ikke ha vært villig til å møte Real Madrids prisforlangende på €7m, samtidig som argentineren flørter med en retur til Boca Juniors. Ansettelsen av Zdenek Zeman har neppe økt muligheten for at Gago blir i Roma, da han egentlig ikke har en naturlig rolle i Zemans 433. Derimot er det økende sannsynlighet for at Moussa Sissoko blir å se i Roma neste sesong. Le Parisien meldte i morgentimene at Toulouse-spilleren er nær en overgang og det kommer enkelte signaler på at boks-til-boks-midtbanespilleren kommer til Roma for €7m.

Samtidig kommer det også signaler på at Roma ikke uventet kommer til å benytte seg av opsjonen på Marquinho. Brasilianeren hadde en meget fin vårsesong etter låneovergangen fra Fluminense, og passer mer eller mindre perfekt i Zemans fotball. Dermed går det også mot at oppholdet blir permanent. Samtidig er det også en rekke øvrige navn som frekventerer ryktebørsen. Alexander Merkel og Pedro Obiang, som begge holder til i Genova, om enn for hver sin klubb, skal være aktuelle forsterkninger. Det er imidlertid ikke utenkelig at Roma heller henter tilbake Alessandro Florenzi og Andrea Bertolacci. Førstnevnte ble kåret til årets beste unge spiller i Serie B og passer ypperlig i Zemans indreløperrolle. Per nå ser Moussa Sissoko ut til å være navnet en bør feste mest fokus på.

Angrep

Enkel logikk tilsier at Roma skal ha 5-6 angripere i stallen til neste sesong, altså dobbel dekning for 433. Totti og Lamela er de eneste sikre kortene, mens resten kan være usikre. Osvaldo hadde ingen storartet førstesesong i klubben, men ser likevel ut til å være overraskende populær på overgangsmarkedet. Fra Spania skal både Malaga og Real Madrid være interesserte, mens også  Napoli sies å være interessert. Malaga skal også være interessert i Bojan, mens Borini også er ønsket av en rekke klubber. Problemet med Borini er at han er deleid med Parma (avgjørelse innen 22.juni), noe som fører til at Roma kan få visse problemer med å beholde ham. Avhengig av hva som skjer her, kan det også bety at Roma går til innkjøp av nye angripere.

Øverst på listen er Mattia Destro, som er deleid mellom Genoa og Siena. Unggutten hadde en fin sesong for Siena og er ønsket av flere store klubber. Roma skal ha et meget sterkt ønske om å signere spilleren, mens alternativet skal være Ciro Immobile, som er deleid mellom Genoa og Juventus. Disse to blir kun aktuell dersom Osvaldo forlater Roma, ettersom det ikke blir hensiktsmessig å ha tre midtspisser i troppen. På kantposisjon avhenger mye av hva som skjer med duoen Bojan-Borini, men den siste uken har Lorenzo Insigne blitt koblet i en mulig byttehandel med Osvaldo. Et annet navn, nytt av dagen, er Eduardo Vargas fra Napoli. Slik det ser ut nå kommer det neppe stor utvikling på angrepsposisjonen i løpet av de neste dagene, rett og slett fordi noen må ut før andre kommer inn. Romas fokus ligger – inntil videre – på forsvar og midtbane.