Zeman: «Jeg vil underholde og skape følelser»

Baldini åpnet dagens pressekonferanse med å forklare valget av Zdenek Zeman: «Alle vi kontaktet fortalte at de var tilgjengelig og interessert i jobben. Vi valgte Zeman fordi han var fortjente det. Han har fått en kontrakt på 2 år med opsjon på et tredje år. Han er ikke andre, tredje eller fjerdevalget vårt. Han er valget». Deretter ga han ordet til hovedpersonen, som overtar Roma 13 år etter han forlot klubben.

Og Zeman ble møtt med både latter og applaus fra salen.

Returen – «Jeg ønsker å takke ledelsen. Da jeg forlot Roma i 1999 sa jeg at jeg ville komme tilbake. Tidligere har jeg vært nær å komme tilbake, særlig i 2006, men jeg ble kanskje litt forsinket. Jeg hilser til dere alle, og håper vi kan bygge noe sammen. Dere utgjør en viktig del», var de innledende ordene, rettet mot la piazza – menneskene rundt AS Roma, supporterne. «Det som overbeviste meg om å forlate Pescara til fordel for Roma, er at jeg har bodd her i mange år. Roma har vært byen min i 18 år. Roma er klubben min. Jeg har alltid vært innstilt på å komme tilbake, og nå har jeg det. Jeg håper at alle er like fornøyd om et år som de er nå.»

Mercato – «Verratti eller De Rossi som regista? Det snakker vi ikke om. Overgangsvinduet åpner 1.juli og vi jobber fortsatt med å kartlegge hva vi har og hva vi mangler. Det er ingenting å snakke om rundt Marco Verratti. Daniele De Rossi er, for meg, en midtbanespiller og jeg håper det ikke blir nødvendig å omskolere ham.»

Målet – «Jeg ønsker å underholde og skape følelser. Kanskje vil følelsene være både positive og negative, men det vil være følelser. Jeg ønsker å knytte supporterne til stadion igjen. I motsetning til hva som har stått på diverse forsider den siste tiden, så er jeg ikke tilbake for å ta hevn.»

Spillestil – Pressekonferansens høydepunkt kom kanskje da Zeman fikk spørsmål om han hadde forandret seg. Baldini brøt inn: «Si ja»! Zeman svarte: «Jeg føler jeg burde si ja, men det er ikke riktig. Dette er konseptet: forsvarsarbeid gjøres kontinuerlig og det er to faser av spillet. Jeg tror imidlertid det er mer stimulerende for spillerne å bygge fremfor å ødelegge. Jeg er en fredelig mann. Sammenlignet med Luis Enrique vil jeg si at min fotball er mer direkte på mål.»

Il Calcio – «Italiensk fotball er ikke like sterk nå som for 13 år siden. Den gang pleide italienske klubber å vinne Europacupene. Siden har vi gitt fra oss overtaket til engelske og spanske klubber. Nå må vi komme oss ut av denne krisen. Fotball kan gjøres med fair play, både på og av banen. Når det gjelder klubbens standpunkt rundt det å snakke om dommere, så synes jeg ikke det er noe galt i å snakke om dem. Det skjer ingenting hvis jeg sier at dommeren tok feil, men hvis klubben ønsker det så respekterer jeg ønsket deres.» (Baldini: «Vårt ønske er å ikke snakke for mye om dommerne, men når Zeman gjør det, er det heller ingenting galt i det.»)

Det ble en relativt kort pressekonferanse, i motsetning til Walter Sabatini og hans 2 timer lange matiné forrige sommer. Det ble bekreftet at spillerne vil samles igjen 3.juli. Deretter drar gruppen videre til Brunico 5.juli hvor de vil oppholde seg til 17.juli. På utsiden ventet 100 supportere som hadde møtt opp for å hylle Il Boemo. De ble sluppet inn etter konferansen var over, og svarte med å overøse Zeman med skjerf, drakter og en rekke sanger. Også Baldini ble hyllet med en trall: «Åpnet opp porten, Baldini åpnet opp porten!»

Optimismen og entusiasmen ser ut til å være tilbake i Roma. Vi avslutter med Baldinis omtale av sin nye trener: «Han har fått alle til å elske fotballen sin, noe som er verdt å dra på stadion for å se.»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nWRo1F9R8Vc&feature=[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9k-Oy_j-lk8&feature=[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7fu4cCJnVVc&feature=[/youtube]