Notiser: 6/6

På transfer-fronten har et par gamle navn plutselig blitt småaktuelle igjen. Ifølge Sky Italia vurderer nemlig Roma å hente inn langtidsskadde Giuseppe Rossi fra Villarreal. Situasjonen rundt Rossi er som følger: Etter å ha røket det samme leddbåndet i høyre kne to ganger på åtte måneder og med Villarreal i krise etter det katastrofale nedrykket har prisen på Rossi gått betraktelig ned. Klubben fra Spanias østkyst kan nå bare glemme å cashe inn den opprinnelige summen på 25€ millioner, og ting kan tyde på at de er villige til å la den skadeplagede spissen gå for 10€ millioner i stedet, dog med diverse klausuler som kan få prisen til å stige ettersom hva Rossi presterer.

Å bla opp 10 millioner for en så skadeplaget spiller er uten tvil et høyt spill fra Baldini og Sabatini, og med tanke på hvordan det gikk forrige gang Roma bestemte seg for å spille høyt *kremt*Adriano*kremt*… men Giuseppe Rossi er god. Veldig god. Faktisk er det ikke utenkelig at en skadefri Giuseppe Rossi om få år vil regnes som en av verdens beste spisser. Om Rossi hentes inn vil han uansett ikke være spilleklar før tidligst Mars 2013, så dette er uten tvil en historie vi kommer til å høre mer om.

Et annet navn som har dukket opp igjen er Toulouse-talentet Moussa Sissoko. Sissoko og hans agent Frederic Guerra har flørtet med Roma tidligere denne våren,  og ifølge avisen Le Parisien er midtbanedynamoen svært nær en overgang til Roma verdt 7€ millioner, og agent Guerra er ikke akkurat avvisende: «Jeg kjenner direktør Sabatini svært godt, og skulle han ta kontakt ville vi selvsagt diskutert Moussas fremtid. Roma er en stor klubb, og han er klar til å prestere for en europeisk storklubb». I denne sammenheng bør det også nevnes at Zeman har sagt klart og tydelig ifra om at han ikke anser Daniele De Rossi som forsvarsspiller, og at han ønsker å få hentet inn en mer klassisk regista. Dette er gode nyheter for de av oss som lenge har ønsket å se De Rossi få flere sjanser til å bruke kreativiten og det tunge skuddet sitt.

 

Disse ryktene om at Roma er på nippet til å hente inn en sentral midtbanespiller passer godt overens med ryktene rundt Fernando Gago, som nærmer seg exiten på Trigoria mer og mer for hver dag som går. Roma har ikke benyttet seg av kjøpsklausulen på 7€ millioner, og Mourinho har gjort det klart at Gago ikke er en del av planene hans for kongeklubben i Madrid. Argentineren selv later til å ikke bry seg nevneverdig om noen av hovedstadsklubbene, og har uttalt ønsker om å vende nesa hjemover til Buenos Aires og Boca Juniors. Gazzetta dello Sport melder imidlertidig at Inter, som har fått midtbanen sin betydelig svekket med Thiago Mottas flukt til PSG og Dejan Stankovics stadig dalende form, er interesserte i å hente han inn. Med den argentinsk-dominerte spillergruppa på Appiano Gentile er det i hvert fall liten tvil om at Gago ville følt seg hjemme…

 

Et annet navn som nevnes er Napolis Eduardo Vargas, chileneren Zeman var i ferd med å hente på lån til Pescara da tilbudet om Roma-jobben dukket opp. Det rapporteres om at Tsjekkeren nå ønsker å hente han inn på lån til sin nye klubb, men det gjenstår å se om Napoli vil la den talentfulle angriperen gå med tanke på at Ezequiel Lavezzi etter alt å dømme selges denne sommeren.

 

Bojan Krkic har ikke hatt verdens mest overbevisende debutsesong, men navnes allikevel som en potensiell singering for nyrike Malaga. Bojan selv uttaler at han er smigret over at araberne i Andalusia vil bruke petrodollarene sine på han, men at «I teorien har jeg ett år igjen på kontrakten min. Vi får se hvem den nye treneren er (!), men å ha dette ekstra året gir meg ro. Jeg er bare 21 år, og jeg avsluttet sesongen bra i en tøff liga.»

 

Dagens gladnyhet er uten tvil at Juan, som vi sist så halte av banen under det skammelige derbyet i mars, ser ut til å ta ett år til i hovedstaden. Brasilianeren har vært ryktet på vei til Flamengo hele sesongen, som uten tvil har vært Juans svakeste siden han ankom Roma. Zemans ankomst ser ut til å gi midtstopperen fornyet motivasjon: «Zeman er en av de beste og mest stimulerende trenerne i italiensk fotball. Jeg kan virkelig ikke vente med å begynne å jobbe med han. Jeg jobber for øyeblikket med å rehabiliteres etter skaden, og håper å være tilbake så fort som mulig så jeg kan begynne å forstå fotballen hans. Når pre-season treninga begynner vil jeg være skjerpet og klar.»

 

Og da kommer vi til dagens kuriositet: Galematias Maurizio Zamparini i Palermo var nemlig i strålende humør når han villig lot seg intervjue om Zemans smått spektakulære tilbakeomst, og hadde følgende å si: «Dette gleder meg veldig. Zeman er en jeg respekterer som trener og også som mann. For fire år siden kontaktet jeg han ang. en trenerjobb i mitt Palermo, og i dag ønsker jeg han lykke til. Jeg håper han gjør det bra.»
At Zeman takket nei til Zamparinis tilbud overrakser vel ingen andre enn Palermo-presidenten selv.