Småplukk fra Calcio Mercato

David Pizarro returnerer fra sitt låneopphold i Manchester City for å fullføre sitt siste kontraktsår i Roma. Som mange ganger tidligere har Pizarro gjentatt at han ønsker å fullføre sin europeiske fotballkarriere i Roma før han vender nesen hjem mot Chile og Santiago Wanderers. Den lille midtbaneeleganten har allerede takket nei til et tilbud fra kinesiske Shanghai Shenua som ville gitt ham 6, 5 millioner euro netto over tre år.

Til tross for dette er fremtiden til Pizarro fortsatt noe usikker. Under Zeman vil chilieneres spillestil mest sannsynlig blir betraktet som for omstendelig for tsjekkerens direkte angrepsfotball. Dette ønsker tidligere sportsdirektør i Roma, Daniel Pradè, å benytte seg av. Nå i Fiorentina, hvor også Vincenzo Montella forventes å underskrive i løpet av helgen, har Pradé identifisert behovet for en spiller som kan styre midtbanen til Viola. Roma vil trolig lytte til bud, men Pradé vil måtte overbevise Pizarro om å gå ned i lønn, da han for øyeblikket tjener mer enn lønnstaket Pradé har innført i Firenze. Fiorentina linkes også til Marco Borriello, men også her vil lønn kunne bli et problem.

Hva gjelder spillere inn er forsvaret hovedfokus for Roma. Man vil han inn en spiller for fremtiden og en spiller som umiddelbart kan forsterke den skjøre forsvarsmuren. I den anledning har Zeman notert to navn på blokken til Walter Sabatini, sine to tidligere elever i Pescara Simone Romagnoli og Marco Capuano. Romagnoli, 22, er deleid mellom Pescara og Milan, mens Capuano har tilhørt Pescara i hele sin karriere. Drømmen om Rolando ser ut til å svinne hen. Portugiserne står på sitt krav og nekter å slippe midtstopperen for mindre enn 15 millioner euro. Juventus skal nylig ha fått avslått et bud på 11 millioner. Matias Silvestre fra Palermo er også et navn som har blitt hyppig nevnt i forbindelse med Roma, men kampen om å skaffe seg argentineren ser ut til å stå mellom Inter og Milan, med Nerazzuri i førersete.

93-modellen Thomas Jaguaribe fra Brasil blir også linket til Den Evige Stad. Hans navn dukket opp under forhandlinger vedrørende Juans mulige retur til hjemlandet, der Roma ønsket unge Thomas på lån i retur. Juan vil imidlertid bli i Roma i nok en sesong.

Det blir nok med drømmen for de som ønsker å se Marco Verratti i Roma. Om midtbanespilleren skulle skrive under for en annen klubb, vil den klubben etter aller solemerker være Juventus, som nettopp sikret seg sin Scudetti nummer 28.

José Angel kan være på vei til Valencia dersom Jordi Alba skulle ta turen til Barcelona. Ryktene rundt Romas spanjol er dog i kontinuerlig endring, der siste er at han skal forbli i klubben. En sesong til på samme nivå vil derimot sette en stopper for alle rykter.